"V torek pogovor, v sredo odstop"

Foto: Žurnal24 Dany Gelinas ne bo več sedel na Olimpijini klopi. (Foto: Saša Despot)
Hokejski klub iz Tivolija išče novega trenerja, saj je dozdajšnji Dany Gelinas ponudil svoj odstop, klub pa ga je sprejel. Ni še znano, kdo bo vodil ekipo do imenovanja novega stratega.
Oglej si celoten članek

Dosedanji trener zmajev Dany Gelinas je odstopil s svojega položaja. Kljub temu bo ostal v Sloveniji, saj ostaja v vlogi koordinatorja mlajših selekcij in selektorja mladinske reprezentance. Kdo ga bo nadomestil na mestu glavnega trenerja zeleno-belih, za zdaj še ni znano. Odstop je za zurnal24.si komentiral tiskovni predstavnik zmajev Tomaž Langerholc.

Foto: Žurnal24 "Sodu so izbili dno slabi rezultati. Poraz se od poraza sem in tja sicer razlikuje, ampak točk ni. Direktor in trener sta imela razgovor že v torek, ampak o odstopu se nista pogovarjala. V sredo pa je Dany ponudil odstop, ki ga je klub sprejel,“ je dejal Langerholz in dodal, da še ni znano, kdaj bo znano ime novega trenerja.

V nadaljevanju nas je zanimalo, ali se zmaji ogrevajo tudi za nekdanjega stratega Medveščaka Ennia Sacilotta: "Direktor mi ni omenil nobenega imena. Iščemo Gelinasovega naslednika. Ni mi omenil niti, kdo bo moštvo vodil do imenovanja novega trenerja. Sreda pa je za ekipo prost dan. V četrtek sledi trening in priprave na Jesenice. Do tedaj bo znanega več.“

Dvainštiridesetletni kanadski strokovnjak je pod Rožnik prišel pred začetkom sezone. Zmaje je vodil na 25 ligaških srečanjih ter moštvo popeljal do osmih zmag. V tem času mu ni uspelo najti recepta, kako bi ekipa slavila na gostovanjih, saj so zmaji v gosteh pod njegovim vodstvom vsega enkrat zmagali.

Še posebej boleč je bil zadnji poraz v Linzu, ko so zmaji še v 59. minuti v rokah držali obe točki, a v zaključku povsem popustili in izgubili. Ker so se neposredni konkurenti za uvrstitev med osmerico v zadnjih kolih znova nekoliko oddaljili in ker zmaje v prihodnjih dneh čakata izredno pomembni srečanji, se je Gelinas odločil, da bo moštvu v danem trenutku lahko najbolj pomagal ravno s to potezo. Vodstvo HDD Tilia Olimpija se Danyju Gelinasu zahvaljuje za vse, kar je naredil z ekipo ter mu obenem želi veliko uspeha na njegovi nadaljnji trenerski poti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.