V finalu ACH in Galex-Mir

Foto: Žurnal24 Blejci bodo imeli tudi v Italiji podporo zvestih navijačev. (Foto: Anže Petkovše
Moštvi ACH Volleyja in Galex-Mira bosta nastopili v sredinem finalu odbojkarskega pokala. Blejci so ugnali Marchiol, Sobočani pa v maratonskem obračunu Calcit.
Oglej si celoten članek

V finalu slovenskega odbojkarskega pokala se bosta pomerila Galex-Mir iz Murske Sobote ter blejski ACH Volley. Prekmurci so bili na zaključnem turnirju v Novi Gorici v polfinalu s 3:2 (23, 19, -29, -23, 13) boljši od Calcita Kamnika, državni prvaki pa so prav tako s 3:2 (19, -27, -29, 14, 8) ugnali ekipo Marchiol Vodi. Finale bo v sredo ob 20. uri.

Kakovostna, zanimiva in dramatična tekma prvega polfinala med Galexom in Calcitom je trajala kar dve uri in 15 minut. Kazalo je, da bo končana prej. Galex-Mir je z dobrimi servisi in sprejemi vse niti igre držal v svojih rokah, tudi po zaslugi številnih napak tekmecev povedel z 2:0 v nizih, v tretjem imel dve zaključni žogi za zmago, toda obe zapravil. Borbenim igralcem Calcita je uspel preobrat, z boljšimi začetnimi udarci so prišli do izenačenja, tako da je odločal skrajšani peti niz. Tudi ta je vseboval preobrate, na koncu pa so tudi z nekaj sreče do zmage prišli Prekmurci.

Pokal, polfinale:

ACH Volley : Marchiol Vodi 3:2 (19, -27, -29, 14, 8)
Galex-Mir : Calcit Kamnik 3:2 (23, 19, -29, -23, 13)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.