Türk: Idealen dan

Foto: Žurnal24 Tudi letos si je tekme v Planici ogledalo veliko ljudi.
V Planici se je tudi letos zbrala velika množica ljudi, med njimi pa tudi nekaj bolj znanih osebnosti v Sloveniji. Med njimi tudi ljubitelj smučanja in plavanja, predsednik Danilo Türk.
Oglej si celoten članek
Danilo Türk, predsednik Slovenije: "Bil je lep sončen, pomladanski dan, ki je idealen za to imenitno prireditev. Zelo rad imam nordijsko smučanje, rad pa imam tudi druge športe, navsezadnje je šport pomembna rekreacija. Katerega od poletnih športov imam najraje? Plavanje mi je zelo pri srcu."

Otto Giacomelli, športni novinar: "Letalnica je bila dobro pripravljena, a so bile napovedi o svetovnem rekordu odveč, saj ga ne dopuščajo novi kombinezoni tekmovalcev. Treba je vedeti, da je najdaljši polet mogoče doseči le v popolnih okoliščinah. Tekmovanje se je zaradi neugodnega vetra nekoliko razvleklo, ostalo pa mislim, da je bilo na vrhunski ravni."

Tone Anderlič, politik: "V Planici se počutim vredu, tako kot vedno. Mislim, da je to največji simbol, s katerim se lahko Slovenci identificiramo. Tako je 40 let in verjamem, da bo tako ostalo tudi v prihodnosti."

Drago Bulc, televizijski voditelj in turistični delavec: "Planica ostaja kraljica vseh skakalnih prireditev. Po športni plati jo lahko ocenim kot zelo dobro prireditev. Na odločitve žirije ne moremo vplivati, čeprav so se nekateri zelo jezili. Ta improvizacija, nad katero se včasih zgražamo tujcem celo godi. Če bi vse stvari preveč uredili, takega čara tekem pod Poncami ne bi bilo. V pogovorih s tujci nisem zaznal nobene kritične besede. Obiskal sem že veliko športnih prireditev, med drugim tudi smuk v Kitzbühlu, kjer je bilo več žrtev alkohola."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.