Tudi Udrih bo igral

Foto: Žurnal24 beno_udrih_kings_afp
Iztok Rems, Marijan Kraljević in Matej Avanzo so v Kaliforniji obiskali še Bena Udriha. Po pogovorih z branilcem Sacramenta je jasno, da se bo tudi on pridružil pripravam za EP.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Tudi z Dragičem na Poljsko

"Že od vsega začetka sem po tiho upal, da bo selektor slovenske reprezentance Jure Zdovc. Z izborom sem bil zelo zadovoljen. Razveselil sem se tudi, ko sem slišal, da nas bodo v ZDA obiskali vodilni možje s Košarkarske zveze Slovenije. Mislim, da je Jure Zdovc pravilno zastavil stvari, saj je že na začetku postavili visoke cilje. Verjamem, da bo smelo usmerjal naše osebnosti in poudarjam, da smo tudi igralci dovolj zreli in izkušeni, da mu bomo pri tem pomagali in se podredili moštvu," je povedal Beno Udrih. "Na naši turneji po ZDA smo se po Los Angelesu in Phoenixu konec tedna ustavili v Sacramentu, kjer smo se v soboto pogovorili z Udrihom. Z veseljem lahko sporočim, da je Beno še 13. zaporedni kandidat za slovensko izbrano vrsto, ki je potrdil veliko željo po nastopu na letošnjem evropskem prvenstvu. Tudi Udrih je bil izjemno vesel našega obiska, ki mu - kot je dejal - pomeni ogromno. Prav tako je poudaril, da se v reprezentanco vrača z velikim ciljem - to je kolajna z evropskega prvenstva, ob tem pa je brez dlake na jeziku dejal, da se je pripravljen popolnoma podrediti moštvu in sprejeti takšno vlogo, kot mu jo bo pač prisodil selektor," pa je dejal Matej Avanzo, vodja slovenske reprezentance.

 
 

Verjamem, da bo Jure smelo usmerjal naše osebnosti in poudarjam, da smo tudi igralci dovolj zreli in izkušeni, da mu bomo pri tem pomagali in se podredili moštvu.

Beno Udrih

 
"Tako nismo dobili le 13. privolitve, ampak smo dobili še trinajstega posameznika, ki je voljan osebne cilje podrediti ekipi. Zdaj odhajamo v Indianapolis, kjer se bomo dobili s kapetanom naše izbrane vrste Nesterovićem. Dobro vemo, da je Rašo napovedal konec reprezentančne kariere, a ob želji, da bomo na Poljskem skušali prvič združiti prav vse najboljše slovenske igralce, bomo naredili vse za to, da bi zaigral še enkrat. Kot sem dejal že nekajkrat, mu odpovedi ob njegovi izjemni predanosti slovenski reprezentančni košarki, ki nepretrgoma vsako poletje traja več kot desetletje in pol, nikakor nihče ne bi smel zameriti," je sklenil Avanzo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.