Legendarna angleška branilca: To ni nikoli enajstmetrovka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Angleži so izenačili po strelu z bele pike.
Oglej si celoten članek

Angleška izbrana vrsta se je z zmago z 2:1 proti Nizozemski uvrstila v finale evropskega prvenstva, kjer se bo pomerila s Španijo. Angleži so na dvoboju s 'tulipani' sicer zaostajali, nato pa izenačili po strelu z enajstmetrovke. Za marsikoga je bila najstrožja kazen zelo sporna.

Čeprav je bila dosojena v prid Angležev, sta odločitev sodnika Felixa Zwayerja kot napačno označila tudi dolgoletna člana angleške reprezentance. Nekdanji član Liverpoola Jamie Carragher je tako na omrežju X preprosto zapisal, da "to nikoli ni enajstmetrovka", oglasil pa se je tudi njegov kolega Gary Neville: "Kot branilec menim, da gre za absolutno sramotno odločitev."

Zwayer sprva sicer ni ničesar dosodil, a so ga na ogled posnetka napotili iz sobe za VAR. V takšnih primerih delilci pravice nato redno pokažejo na belo piko, izneveril se ni niti Nemec. 

Zanimivo, da so bili številni Angleži, med njimi tudi znani novinarji, pred dvobojem zgroženi, ker je Uefa za sodnika drugega polfinala izbrala prav Zwayerja. Ta je v preteklosti namreč priznal, da je bil udeležen v škandal nameščanja tekem iz leta 2005, zaradi česar je tudi moral odslužiti polletni suspenz. 

Enajstmetrovko je nato izkoristil Harry Kane. Nad njim je bil tudi storjen prekršek, uspešen pa je bil z isto nogo, ki se je po njegovem zvijanju na tleh zdela vsaj delno nalomljena. Kane je žogo še pred kontaktom sicer poslal mimo vrat.

Kasneje so Angleži morda res pokazali nekoliko več kot Nizozemci, zmagoviti zadetek pa je v 90. minuti dosegel rezervist Ollie Watkins.

Po tekmi Nizozemci, tako člani reprezentance kot javnost, niso skrivali besa zaradi sojenja.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:58 11. Julij 2024.

    Penal je je dosojen zaradi nevarne igre nizozemskega branilca! Je pa dejstvo, da je do stika med igralcema prišlo že …

  • 09:54 11. Julij 2024.

    Posle jebanja nema kajanja...

  • 06:34 11. Julij 2024.

    "Kasneje so Angleži morda res pokazali nekoliko več kot Nizozemci," dragi novinar, več kot očitno si navijač Nizozemske (sam sem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.