Totalen kaos: protestnemu odhodu z igrišča sledil vdor navijačev

Foto: X
Foto: X
Tekma je bila naposled odpovedana.
Oglej si celoten članek

Ključni derbi v najmočnejši nigerijski nogometni ligi med vodilnima ekipama Enugu Rangers in Enyimbo je bil v nedeljo zvečer prekinjen, potem ko so sodniki domači ekipi dosodili enajstmetrovko, gostje pa so odšli z igrišča. Nato je na stotine navijačev vdrlo na igrišče.

"Orientalski derbi", kot mu pravijo v Nigeriji, med vodilnima ekipama prve lige je bil na stadionu Nnamdi Azikiwe v mestu Enugu na jugovzhodu države povsem razprodan.

Foto: X

Tekma seje odvijala brez golov, nato pa so domači Rangers dobili najstrožjo kazen, saj je eden izmed gostujočih branilcev povlekel domačega napadalca.

A gostje se s to odločitvijo niso strinjali in so v protestu zapustili zelenico. Na igrišče so vdrli tudi navijači in povzročali nemir, tako da je bila tekma posledično prekinjena, piše francoska tiskovna agencija AFP. Na vrhu nigerijskega prvenstva tako zaenkrat z dvema točkama prednosti ostaja Enugu.

Enyimba je pozneje na družbenih omrežjih objavila, da je nezadovoljna z načinom, kako se je derbi končal, in zapisala, da je prišla igrati nogomet in ne vojno.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.