Tisoč tekem tudi po zaslugi čevapčičev

Foto: Žurnal24 Gregg Popovich je bil na tekmi z Oklahomo vse preveč zastrmel v tla.
Liga NBA sinoči ni postregla z obračuni, na katerih bi igrali slovenski košarkarji, zato pa ni šlo brez jubilejnih številk. Eno od takšnih je zaznamoval trener San Antonia Gregg Popovich.
Oglej si celoten članek
 

Število zmag v tisoč tekmah

Phil Jackson 731
Pat Riley 716
Gregg Popovich 676
Red Auerbach 631
Jerry Sloan 625

Gregg Popovich je proti Oklahomi odvodil svojo tisočo tekmo na NBA-klopi. Žal pa je ni začinil z zmago, saj je bilo moštvo Thunderja od Ostrog boljše z 78:76. To je bila že četrta zaporedna zmaga Thunderja. San Antonio domačih ni mogel nevtralizirati niti z 28 točkami Tonyja Parkerja, slednji ima v zadnjih tekmah povprečje osupljive 26,8 točke, in 12 skoki Tima Duncana. Zmagovalni veter v jadra domačih sta najbolj dejavno pošiljala Kevin Durant s 25 točkami in Nick Collison z 10 skoki.

Zabava glavnega lika večera Gregga Popovicha je bila tako pokvarjena. Popovich je sicer šele sedmi trener, v NBA, ki je tisoč tekem odvodil na klopi zgolj enega moštva. Od njega pa sta po številu zmag v tisoč tekmah uspešnejša le Phil Jackson in Pat Riley. "Včasih je biti trener prava nočna mora. To je košarka. Tudi takšne stvari se dogajajo," se je moral vdati v usodo trener, ki je pred leti, ko se je dogovarjal za prestop Raša Nesteroviča k San Antoniu, obiskal tudi Ljubljano, visoki Fužinčan pa ga je peljal na – čevapčiče.

Liga NBA:

Charlotte Bobcats : Toronto Raptors 112:86
Wallace 25, Augustin 15; Bosh 18, Bargnani 13

Portland Trail blazers : Memphis Grizzlies 103:92
Aldridge 22, Roy 20; Mayo 21, Conley 20

Houston Rockets : New Orleans Hornets 95:84
Artest 18, Scola in Brooks po 14; Paul 29, West 16

Oklahoma City Thunder : San Antonio Spurs 78:76
Durant 25, Sefolosha 12; Parker 28, Duncan 14

New Jersey Nets : Denver Nuggets 96:121
Carter 32, Dooling 17; Smith in Nene po 19

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.