Tini je zmanjkalo goriva

Foto: Žurnal24 Tina Maze je za las zgrešila uvrstitev med trideseterico in dosegla enega od sla
Zmagovalka superveleslaloma v Cortini d'Ampezzo je postala Švedinja Jessica Lindell-Vikarby pred Anno Fenninger in Andreo Dettling. Nobene Slovenke med najboljšo trideseterico.
Oglej si celoten članek
 

Cortina d'Ampezzo, superveleslalom (Ž)

1. J. Lindell-Vikarby (ŠVE) 1:25,13
2. A. Fenninger (AVT) +0,81
3. A. Dettling (ŠVI) +0,87
31. T. Maze (SLO) +2,44
37. M. Ferk (SLO) +2,85
38. M. Robnik (SLO) +2,88
53. V. Brodnik (SLO) +4,56

Dekleta so se na superveleslalomu pomerila v Cortini d'Ampezzo . Dobila ga je Švedinja Jessica Lindell-Vikarby s časom 1:25,13. Druga je bila Avstrijka Anna Fenninger , ki je zaostala 81 stotink, in tretja Švicarka Andrea Dettling s 87 stotinkami zaostanka. Tina Maze je z zaostankom 2,44 sekunde tekmo končala na 31. mestu z uvrstitvijo, ki ji ne prinaša točk. Te je zgrešila pravzaprav za las, za štiri stotinke sekunde. Črnjanka Mazejeva se je tokrat podala na progo šele kot 28. in ni izboljšala svojih uvrstitev s prejšnjih superveleslalomov. V švicarskem St. Moritzu je bila deseta, na uvodnem v kanadskem Lake Louisu pa osma . Preostale tri Slovenke so bile še počasnejše: Maruša Ferk je imela zaostanek 2,85, s tem časom je zasedla 37. mesto, Mateja Robnik je bila 38. (z zaostankom 2,88 sekunde), Vanja Brodnik pa je s 4,56 sekunde zaostanka zasedla 53. mesto.

Lindell-Vikarbyjeva se je takole veselila prve zmage v svetovnem pokalu. © Reuters

 
 

Albrecht ostaja v komi

Švicar Daniel Albrecht, ki je hudo padel na četrtkovem treningu smuka v Kitzbühelu, je še vedno v umetni komi. Zdravniki v Innsbrucku pravijo, da pri 25-letniku ni nobenih zapletov pri zdravljenju pretresa možganov in da v umetni komi ostaja zaradi poškodb pljuč. Albrechtovi dihalni organi sicer delujejo dobro in stabilno, tako da ne načrtujejo nobene operacije.

Očitno je (pre)natrpan urnik pustil posledice na zmogljivosti tekmovalk, saj se najboljše alpske smučarke tokrat niso zavihtele na stopničke, s čimer pa se je odprl prostor drugim, mlajšim oziroma manj izkušenim. Švedska zmagovalka, 24-letna Lindell-Vikarbyjeva, je vpisala dosežek kariere s svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Pred današnjo tekmo je le enkrat stala na zmagovalnem odru; na superveleslalomu 2. decembra 2007 v kanadskem Lake Louisu je bila tretja. Tudi drugi dve alpski smučarki sta vknjižili uspeha kariere. Dvajsetletna Fenningerjeva je prvič stopila na stopničke, prav tako pa tudi 22-letna Dettlingova. Švedinja Anja Pärson je z daleč najboljšim vmesnim časom v zgornjem delu proge predčasno s padcem končala tekmo. Odstopili sta tudi nemška smučarka Maria Riesch , lanska zmagovalka superveleslaloma v Cortini in aktualna lastnica malega kristalnega globusa v tej disciplini, ter Kanadčanka Emily Brydon , zmagovalka lanskega superveleslaloma v St. Moritzu. Sedemnajstletna Švicarka Lara Gut, ki je prvo zmago v svetovnem pokalu vpisala v St. Moritzu na superveleslalomu 20. decembra lani, je bila tokrat šesta. Američanka Lindsey Vonn je bila osma, a je še vedno ohranila vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Smučarke se bodo zdaj preselile v Garmisch Partenkirchen , kjer bosta 30. in 31. januarja na programu slalom in superveleslalom. To bosta zadnji tekmi v ženskem delu svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom, ki bo od 3. do 15. februarja v francoskem Val d'Iseru .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.