Tina: Spet sem dosegla super rezultat

Foto: Žurnal24 Tina Maze bo stroške za svojo kariero morala pokrivati sama. Foto: Žurnal24 To je Tina, 12. v Leviju; v dodani galeriji pa so najboljše tri prvega slaloma. Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Tina Maze se je v bolgarskem Banskem znova povzpela na stopničke. Na superveleslalomu je bila tretja. "Niz odličnih rezultatov je izjemna popotnica za zaključek sezone,“ je prepričan Andrea Massi.
Oglej si celoten članek
 

Bansko, superveleslalom (Ž)

1. L. Vonn (ZDA) 1:14,49
2. F. Suter (ŠVI) +0,58
3. T. Maze (SLO) +0,91

Američanka Lindsey Vonn , Švicarka Fabienne Suter in Tina Maze so ta trenutek očitno najboljše superveleslalomistke, saj so v Banskem, tako kot pred tednom dni v nam bližnjem Trbižu oziroma na Sv. Višarjah , znova deklasirale tekmice. Vonnova je bila z 1:14,49 najhitrejša na progi Banderiza , pa tudi edina, ki se je spustila pod minuto in 15 stotink, še najbližje pa sta ji bili Švicarka in Slovenka. Suterjeva se je tokrat s skoraj šestimi desetinkami zaostanka za Vonnovo povzpela na drugo stopničko, Mazejeva pa z devetimi destinkami pribitka na tretjo. Američanka se je tako z 20. zmago v karieri, sicer pa sedmo letos še približala malemu kristalnemu globusu v tej disciplini. Prva je trenutno Suterjeva, Vonnova pa ima 15 točk manj.

 
 

Težke proge so za dobre smučarke, kar Tina tudi je.

Andrea Massi

 
Sicer pa bo prvenec svetovnega pokala alpskih smučark v Bolgariji ostal v najlepšem spominu prav Tini in Fabienne, ki tekmujeta na smučeh istega proizvajalca. Suterjeva se je namreč na vseh treh tekmah povzpela na stopničke: najprej je slavila na petkovem smuku, na sobotnem je bila nato tretja, bero pa je dopolnila na superveleslalomu. Mazejeva je brez stopničk ostala le v petek, ko je bila na smuku šesta, v soboto se je veselila drugega mesta, tokrat pa tretjega in že 16. v karieri stopila na zmagovalni oder. "Mislim, da sem spet dosegla super rezultat. Samo progo bi sicer razdelila v dva dela, zgoraj sem smučala dobro, spodaj pa sem veliko izgubila in prepričana sem, da bi bil rezultat lahko še boljši," je po nastopu pojasnila Črnjanka, ki je s tekmami v Banskem zadovoljna.

Fabienne Suter, Lindsey Vonn in Tina Maze so se znova skupaj povzpele na zmagovalni oder. © EPA

 
"Težke proge so za dobre smučarke, kar Tina tudi je. Na zahtevnem tekmovališču v Banskem je nanizala tri vrhunske uvrstitve. Njenega nastopa ni mogoče oceniti drugače, kot z odlično oceno. Škoda je le, da je na enem zadnjih zavojev preveč zavila, izgubila veliko časa in mogoče tudi zmago," pa je Tinin nastop ocenil Andrea Massi. "Niz odličnih rezultatov je izjemna popotnica za zaključek sezone," je prepričan Massi.

 

Preberite še

Tina Maze druga na smuku v Banskem
Tina Maze šesta na smuku v Banskem

Pred finalom pokala v Aareju na Švedskem (od 11. do 15. marca) bosta v nemškem Ofterschwangu 6. in 7. marca na programu še veleslalom in slalom. Mazejeva ima pred finalom lepe obete, da si prismuča odličji v veleslalomskem in smukaškem seštevku. V veleslalomu je trenutno na tretjem mestu z 218 točkami, pred njo sta Tanja Poutiainen (368 točk) in Kathrin Zettel (369). V smuku je s 420 točkami trenutno na četrtem mestu, za trenutno tretjo Andreo Fichbacher zaostaja za 41 točk, za drugo Dominique Gisin pa 51. Vodilna je Lindsey Vonn s 420 točkami. V skupnem (662) in v superveleslalomskem (178) seštevku je Mazejeva sedma.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.