Stuttgart rešil Lyon

Foto: Žurnal24 Raphael Schaefer in Matthieu Delpierre (VfB Stuttgart) ter DaMarcus Beasley (Ran
V predzadnjem kolu skupinskega dela Lige prvakov so napredovanje med 16 najboljših potrdili Inter, Barcelona in Roma. Sevilla je premagala Arsenal in ga na lestvici prehitela.
Oglej si celoten članek
 

Skupina E

Stuttgart : Rangers 3:2
Lyon : Barcelona 2:2

Nogometaši Barcelone so si kolo pred koncem tekmovanja v skupinah zagotovili napredovanje v drugi krog. Kljub prvima prejetima zadetkoma so remizirali z Lyonom , ki se mora zahvaliti Stuttgartu za to, da je še vi igri za napredovanje. Nemški prvaki so namreč že dolgo brez možnosti za napredovanje, vendar so stisnili zobe in doma premagali Rangers . Škoti so sicer dvakrat vodili, a pet minut pred koncem klonili, ko je za gostitelje zadel Romun Ciprian Marica.

Cristiano Ronaldo in Anderson (Manchester United). © Reuters

 
 

Skupina F

Dinamo K. : Roma 1:3
Manchester U. : Sporting 1:1

Sporting je svoje mesto v Ligi prvakov reševal na enem najmanj primernih prizorišč. Portugalci so se sicer dobro upirali kombinirani postavi Manchester Uniteda , vendar niso prišli do točke. Ob polčasu so sicer vodili z zadetkom Abela, izenačenje je rdečim vragom v drugem delu prinesel Carlos Tevez, zmago pa s prostega strela Cristiano Ronaldo. Roma je v Kijevu zlahka opravila z Dinamom in se pridružila angleškim prvakom v drugem krogu.


Veselje igralcev Interja ob zadetku Zlatana Ibrahimovića. © Reuters

 
 

Skupina G

CSKA M. : PSV 0:1
Inter : Fenerbahče 3:0

PSV iz Eindhovna je ohranil upanje za napredovanje v osmino finala. Nizozemski prvaki so na gostovanju v Moskvi premagali že odpisani CSKA in se približali Fenerbahčeju , ki je izgubil proti Interju . Edini zadetek za PSV je v mrzli ruski prestolnici dosegel perujski reprezentant Jefferson Farfan ob koncu prvega dela. PSV si bo moral kožo v zadnjem kolu reševati doma proti Interju. Italijanski prvaki so za slovo od stadiona Giuseppe Meazza z zadetkoma Julia Cruza, Zlatana Ibrahimovića in mladega Jimeneza odpravili Fenerbahče in potrdili udeležbo v osmini finala.

Kolo Toure (Arsenal) in Freddy Kanoute (Sevilla). © Reuters

 
 

Skupina H

Sevilla : Arsenal 2:1
Steaua : Slavia P. 1:1

Sevilla in Arsenal sta že pred tem kolom potrdila svoje sodelovanje v osmini finala, zato je bil njun dvoboj pravzaprav finale skupine. Arsene Wenger je enajsterico topničarjev dobro premešal, kar je izkoristila Sevilla in vodstvo Arsenala (zadel je Eduardo) izničila z zadetki Seydoua Keite, Luisa Fabiana in Fredericka Kanouteja (11-m) ter prevzela prvo mesto na lestvici skupine. V zahodnem dvoboju sta si točki v Bukarešti razdelili Steaua in praška Slavija .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.