Stanovnik za začetek 21.

Foto: Žurnal24
Slovenski motociklist Miran Stanovnik (KTM) je prvo etapo relija Dakar, ki drugič zapored poteka po Južni Ameriki namesto v Afriki, končal na 21. mestu.
Oglej si celoten članek

Na 251 kilometrov dolgi hitrostni preizkušnji med Colonom in Cordobo je Miran Stanovnik za zmagovalcem etape, Francozom Davidom Costeaujem (Sherco), zaostal 10:06 minute.

Med motociklisti je drugo mesto s tremi sekundami zaostanka zasedel Francoz Cyril Despres (KTM), tretji pa je bil Španec Marc Coma (KTM, +0:12). Tekmovalci bodo na letošnjem reliju po Argentini in Čilu prevozili 15 etap v skupni dolžini več kot 9000 kilometrov, cilj bo 16. januarja v Buenos Airesu.

"Etapa je bila v prvem delu bolj tekoča in zelo hitra, a vseeno moč večjih motorjev ni prišla do izraza. V drugem delu, kjer sem izgubil največ časa, je bila pa slednja bolj zavita ter na nekaterih mestih nekoliko nevarna. Bilo je kar nekaj možnosti, da zletiš s trase v drevo, kamenje ali travo. Naredil sem nekaj majhnih napak, a bistveno bo, da čim prej ulovim tekmovalni ritem, saj bodo etape vseskozi bolj zahtevne,"
je za Sportal povedal Stanovnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.