Srhljiv padec Fernandeza

Foto: Žurnal24 Košarkarji Portlanda so slavili sladko zmago.
Noč na torek bo v ligi NBA ostala v spominu tudi po brutalnem prekršku igralca LA Lakersov Trevorja Arize nad Rudyjem Fernandezom. Jezernik zagotavlja, da ga ni želel poškodovati.
Oglej si celoten članek
 

Liga NBA

Atlanta : New Orleans 89:79
Detroit : Orlando 98:94
Miami : Chicago 130:127*
Minnesota : Washington 99:110
Denver : Houston 95:97
Portland : LA Lakers 111:94
* po podaljških

Košarkarji Portlanda sezono nadaljujejo z zmago nad Los Angeles Lakersi . Sinoči je bilo 111:94. Motiviran je bil Brandon Roy , ki je dosegel 27 točk in 13 skokov, LaMarcus Aldridge je dodal 16 točk. Za Jezernike je Kobe Bryant dosegel 26 točk, Saša Vujačič pa dve. To je bila že 12. zaporedna zmaga Portlanda v Rose Gardnu in obenem sedmi zaporedni poraz Lakersov v Portlandu. Zadnja zmaga ima že dolgo brado, dosežena je bila 23. februarja 2005. Temna stran zmage za Blazerse je poškodba Rudyja Fernandeza , ki so ga v tretji četrtini po prekršku Trevorja Arize odnesli na nosilih. Akcijo s srhljivim padcem si lahko ogledate na spodnjem posnetku.



Mlad španski novinec je deset minut ležal na parketu, nato pa so ga z igrišča odnesli z imobiliziranim vratom. Na parketu pa je zaradi omenjenega dogodka skoraj prišlo do množičnega pretepa. Prva poročila iz bolnišnice pravijo, da ima Fernandez lažje poškodbe prsnega koša, z vratom in hrbtenico pa naj bi bilo vse v redu. "Nisem ga nameraval poškodovati. Šel sem samo na žogo," je dejal Trevor Ariza , ki je bil zaradi nevarne igre izključen. Sicer pa sta bila za igralca tedna izbrana branilec Miami Heatov Dwayne Wade in organizator Utah Jazzov Derron Williams . Wade je nagrado za najboljšega v vzhodni konferenci dobil zaradi povprečnega učinka 35,8 točke in 11,3 asistence v štirih tekmah. Williams pa je svojo dosegel s 25,3 točke in 11,3 podaje.

Obračun z dvema podaljškoma so gledalci videli v Miamiju , kjer je blestel Dwayne Wade. Ena od najbolj sijočih zvezd na ameriškem košarkarskem nebu je Bikom v 49 minutah nasul 48 točk (njegov met iz igre je znašal odličnih 15:21) in 12 podaj, v zadnjih štirih sekundah maratonskega dvoboja pa je za nameček še ukradel žogo Johnu Salmonsu in zadel trojko za končno zmago s 130:127. Pri Chicagu se je izkazal Ben Gordon z najboljšim letošnjim strelskim izkupičkom (43 točk).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.