Srbi se zgražajo nad tem, kar se je zgodilo pred tekmo s Slovenijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Evropska nogometna zveza (Uefa) si je privoščila veliko napako v napovedi tekme med Slovenijo in Srbijo.
Oglej si celoten članek

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v uradnem vodniku tekem na EP, ki ga prejmejo akreditirani novinarji, zamešala srbsko in hrvaško zastavo. Napaka krovne evropske zveze je naletela na zelo močne odzive v srbskem medijskem prostoru. 

Foto: Print Screen

Foto: Print Screen

Uefa pred začetkom tekmovalnega dne vsem akreditiranim novinarjem posreduje pomembne informacije v zvezi z dogajanjem na prvenstvu. A v četrtek je srbske novinarje pričakalo neprijetno presenečenje, ko so ob napovedi zelo pomembnega obračuna med Slovenijo in Srbijo, ki se je po zadetku slednje v 95. minuti končal z neodločenim izidom (1:1), zagledali hrvaško zastavo.

"Ali je to mogoče?" so se spraševali novinarji srbskega Kurirja in v naslovu zapisali: "Uefa poskrbela za nezaslišan škandal. Neverjetno, kaj so naredili Srbiji pred pomembno tekmo. Nekdo bi moral odgovarjati!" 

Foto: Print Screen

"Velika napake Uefe: pomešali so zastavi Srbije in Hrvaški," so v zvezi z napako, ki je bila kasneje odpravljena, zapisali pri srbskem Sportklubu. "Velikanski škandal na Euru: v napovedi tekme srbsko zastavo zamenjali s šahovico," pa so poročali pri srbskem Telegrafu.

"Zastavo Srbije zamenjali s hrvaško: Uefa si je naredila veliko sramoto," piše bosanski spletni portal Nezavisne.com. "Sramotni škandal Uefe. Saj ni res, kaj so naredili Srbiji pred tekmo s Slovenijo," pa so se hudovali pri srbskem Espresu.

Foto: Print Screen

Dan po tekmi s Slovenijo v srbskih medijih najglasneje odmeva izjava strelca edinega slovenskega zadetka Žana Karničnika, ki je dejal, da so slovenski nogometaši "vedeli, da imajo Srbi težave z vračanjem v obrambo po izgubljeni žogi."

Izjave Igralec tekme: Lahko smo ponosni na to, kar smo naredili

"Slovenski junak zbodel Srbe," v navezavi na Karničnikove besede poroča portal Srpskainfo, podobno pa so besede slovenskega junaka interpretirali tudi številni drugi tamkajšnji mediji.

Foto: Print Screen

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:31 21. Junij 2024.

    haha kockasti kradeze do tokyija

  • 10:37 21. Junij 2024.

    In še prav imajo....spomnite kako pljujemo, ko nas zamešajo s Slovaško... Sicer pa se zgodi, velikokrat zgolj namerno...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.