Specialisti za zmage proti vodilnim

Foto: Žurnal24 Robert Sabolič je prispeval drugi gol za železarje. (Foto: Dejan Mijović)
Hokejisti Acronija Jesenic so v 36. kolu lige Ebel na kolena spravili še eno vodilno moštvo lige, tokrat Gradec, ki so ga doma ugnali z 2:1. Olimpija je klonila v Beljaku.
Oglej si celoten članek

Jeseničani so sicer še vedno zadnji v ligi Ebel, a igrajo vse bolje. Na domačem ledu so nazadnje presenetili vodilni Dunaj in prekinili njegovo serijo zmag, nato so bili v Celovcu na pragu zmage, a se morali zadovoljiti s točko po kazenskih strelih, tokrat pa je v dvorano Podmežakla prišel Gradec, znova prva ekipa lige Ebel, in položil svoja orožja.

Favorizirane goste iz Gradca so Jeseničani povsem zasenčili, bili pa so tudi učinkoviti. Strelsko je tokrat navdušil napad Žiga Jeglič - Robert Sabolič - Rok Tičar, ki je prispeval oba zadetka, oba sta bila plod domiselnih akcij. Prvega so domači zabili že v drugi minuti, pred odhodom na odmor pa so prednost še povečali. Gostje so zmogli le vratnico, tako da je Dov Grumet-Morris v prvih 20 minutah mrežo ohranil nedotaknjeno. Večino je tudi v drugi tretjini opravil brezhibno, klonil je le ob izteku druge tretjine, ko je Greg Day znižal na 1:2.

Lestvica

1. Graz 99ers 50
2. Vienna Capitals 50
3. R. B. Salzburg 47
4. B. W. Linz 45
5. Sapa Fehervar 40
6. VSV Beljak 38
7. KAC Celovec 37
8. Medveščak 35
9. T. Olimpija 28
10. A. Jesenice 22


Zadnja tretjina je bila napeta in izenačena. Obe moštvi sta si pripravili številne priložnosti, toda oba vratarja, tako domači kot Sebastien Charpentier pri Gradcu, sta bila zanesljiva. Gostje so skušali s taktiko brez vratarja, a se jim računica ni izšla.

V peti minuti tekme med Beljačani in Olimpijo je Harlan Pratt pred vrati našel Brenadna Yaremo, ki je zmaje popeljal v vodstvo. Gostje so imeli nato veliko dela pred svojim golom, a je bil tokrat dobro razpoložen Norm Maracle. Ob koncu prve tretjine so domači ob številčni prednosti izenačili, Ljubljančani pa so v zadnji minuti prve tretjine napravili napako v obrambi in Wolfgang Kromp je 28 sekund pred koncem domače popeljal v vodstvo. Premoč v drugem delu so Ljubljančani kronali z izenačenjem v 24. minuti. Ne preveč močan strel Boštjana Goličiča je presenetil domačega vratarja Bernharda Starkbauma.

V zadnjem delu je imel premoč Beljak. Maracle pa je bil zanesljiv vse do pet minut pred koncem, ko je Benjamin Petrik ustrelil neposredno po dobljenem sodniškem metu in zagotovil domačim vodstvo. Nato sta imela priložnosti še Boštjan Goličič in Ivo Jan, ni pa uspel niti poskus brez vratarja.

Liga Ebel, 36. kolo:

Acroni Jesenice : Graz 99ers 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)
Tičar (2), Sabolič (17); Day (39)

VSV Beljak : Tilia Olimpija 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Fortin (18), Kromp (19), Petrik (54); Yarema (5), B. Goličič (24)

Medveščak : SAPA Fehervar 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Liwest Linz : Red Bull Salzburg 2:5 (1:1, 0:3, 1:1)
Vienna Capitals : KAC Celovec 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.