Ponoči padlo preveč snega, odpadel še en smuk

Foto: X Pogled na Beaver Creek.
Foto: X Pogled na Beaver Creek.
Organizatorjem smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku je ponagajalo vreme.
Oglej si celoten članek

Zaradi nočnega sneženja so organizatorji odpovedali moški smuk v Beaver Creeku. Tekmovalna žirija je odločitev o usodi današnje tekme sprejela ob 20.30 po srednjeevropskem času.

Po odpovedi obeh moških in obeh ženskih smukov na novem prizorišču na stari celini, prvem čezmejnem v Zermattu v Švici in Cervinii v Italiji, Beaver Creek gosti uvodno dejanje tekmovanj v hitrih disciplinah v sezoni 2023/24. V Koloradu je na sporedu trojni tekmovalni program, še en moški smuk je predviden v soboto, v nedeljo pa se bo konec tedna v Skalnem gorovju sklenil z moškim superveleslalomom.

V ZDA so tudi štirje Slovenci, in sicer Miha Hrobat, Martin Čater, Nejc Naraločnik in Rok Ažnoh. V pretekli sezoni najboljši Slovenec Hrobat je na tekmah vprašljiv, saj si je na treningih pred prihodom v Beaver Creek poškodoval mišico in se o svojih nastopih odloča dnevno, glede na počutje. Smučarji so opravili dva od treh treningov smuka na progi. Na obeh preizkusih proge Slovenci niso bili v ospredju.

Smučarke prvič v Tremblantu

Prek luže so tudi alpske smučarke, ki so pretekli teden tekmovale v Killingtonu. Iz ZDA so se preselile v Kanado, v Tremblant, ki je prvič na tekmovalnem koledarju svetovnega pokala. Tam smučarke v soboto in nedeljo čakata dve tekmi v veleslalomu. Na startu bodo znova tudi Slovenke Ana Bucik, Neja Dvornik in Andreja Slokar.

Najboljša slovenska tekmovalka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec pa se je danes odpravila v Italijo na trening, od koder se bo potem v začetku naslednjega tedna preselila v St. Moritz. V Švici bodo konec prihodnjega tedna na sporedu smuk in dva superveleslaloma.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:51 1. December 2023.

    Ilka bo slejkoprej ohranjala kondicijo na nekdanjih lovorikah. Mediji ji bodo še nekaj časa peli slavo..Mama Črnko pa bo padla …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.