Smrt za zgrešen prosti met

Foto: Žurnal24
Denver Nuggets so izid v finalu zahodne konference proti LA Lakers izenačili na 1:1, kar so si prislužili z zmago 106:103 na gostovanju. Obračun se zdaj seli v Denver.
Oglej si celoten članek

Podobna tekma, drugačen konec, bi lahko dejali za drugi obračun finala zahodne konference med Denverjem in moštvom LA Lakers. Štiriindvajsetletna prevlada LA-ja, zadnja zmaga sega v leto 1985, nad omenjeno ekipo v končnicah. Zgodovinsko zmago s 106:103 sta moštvu Nuggets v zadnji minuti tekme zagotovila Kenyon Martin s polaganjem in Chauncey Billups s tremi zadetimi prostimi meti. Sicer zanesljiv Billups je prosti met zgrešil štiri sekunde pred koncem, ko bi svoje moštvo lahko popeljal na tri točke prednosti, na Denverjevo srečo pa je zadel drugi prosti met: "Billupsa sem hotel ubiti, ko sem videl, da ga je zgrešil," je bil besen trener George Karl.

Prvi zvezdnik Denverja Carmelo Anthony je dosegel 34 točk in devet skokov, takšen strelski učinek pa je pomenil že peto tekmo v končnici z doseženimi 30 ali več točkami. "Zmagati na gostovanju je vedno težko. To smo storili, dokazali smo, da smo duševno močni in da smo preboleli poraz na prvem srečanju," je dejal Anthony, Karl pa je dodal: "To bo dolga serija." Kobe Bryant je bil z 32 točkami znova najuspešnejši Jezernik, od tega je zadel vseh deset prostih metov, razpoložena sta bila še Trevor Ariza in Pau Gasol. "Zdaj imajo prednost domačega igrišča. Odhajamo v Denver in videli bomo, ali jim lahko vrnemo za tole. Nismo zaman najboljša ekipa v NBA na gostovanjih." Edini Slovenec, ki nastopa v tokratni končnici prvenstva severnoameriške profesionalne košarkarske lige, Saša Vujačić, je bil pod obroči nekaj več kot pet minut, a se tokrat ni vpisal med strelce, v tem času pa vpisal en skok.

Liga NBA, konferenčni finale:
Zahod:

Los Angeles Lakers : Denver Nuggets 103:106
Bryant 32, Ariza 20, Vujačić 1 skok v 5:35 minute; Anthony 34 in 9 skokov, Billups 27, Kleiza 16

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.