Slovo legendarnega nogometaša, trikratnega evropskega klubskega prvaka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Umrl je Johan Neeskens, velikan totalnega nogometa.
Oglej si celoten članek

 V starosti 73 let je umrl Johan Neeskens, ki je bil v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja član nizozemske generacije igralcev z Johanom Cruyffom na čelu, ki so postali znani po takoimenovanem totalnem nogometu.

Neeskens je z Ajaxom osvojil tri naslove evropskega prvaka, z reprezentanco Nizozemske pa je bil dvakrat svetovni podprvak. V dresu z državnim grbom je odigral 49 tekem.

Foto: Profimedia Johan Neeskens

Neeskens je bil pet let tudi član Barcelone, s katero je osvojil kraljevi pokal in pokal pokalnih zmagovalce. V Kataloniji je pustil velik pečat totalnega nogometa. Gre za taktični sistem, v katerem lahko kateri koli igralec prevzame vlogo drugega.

"Bil je državljan sveta, ljubeč družinski človek, ponosen na svoje potomce, vse do zadnjih dni življenja pa je širil svojo ljubezen do nogometa," je zapisala nizozemska nogometna zveza.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.