Slovenske prvakinje še naprej 100-odstotne

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Krimovke še do tretje zmage v ligi prvakinj.
Oglej si celoten članek

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretjem krogu skupinskega dela lige prvakinj v Romuniji premagale Glorio Bistrito s 35:30 (20:19). Ljubljanska ekipa bo v naslednjem krogu doma gostila norveški Storhamar, tekma bo 5. oktobra.

Rokometašice iz slovenske prestolnice so v razvpiti Transilvaniji dosegle tretjo zmago v skupini A. Po tesni uvodni zmagi nad hrvaško Podravko Vegeto v Koprivnici s 24:23 in visoki domači zmagi proti danskemu Nyköbingu s 35:25 so danes rokometno mero vzele še tekmicam iz Bistrite.

V prvem polčasu je bila tekma povsem izenačena. Obe ekipi sta narekovali oster ritem, v igri "teci in vrži" pa si Gloria Bistrita in Krim Mercator nista priigrala višje prednosti od enega gola.

Tako je bilo do 17. minute, ko so krimovke z igralko manj na igrišču - izključena je bila Ana Gros - prek Tamare Horaček prvič povedle z 12:10 in domačo klop prisilile, da je zahtevala minuto odmora.

Ljubljanska ekipa, ki je v Bistriti nastopila brez Tamare Mavsar, Črnogorke Itane Grbić in Avstrijke Philomene Egger, je v 28. minuti zaostajala za gol (17:18), po golu Horačkove pa se je na veliki odmor odpravila z golom prednosti (20:19).

Konec ere Legenda slovenskega rokometa se s čustvenim zapisom poslovila od reprezentance

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na ljubljanski klopi Dragana Adžića so sijajno odprle drugo polovico tekme. Z igrivo predstavo so povsem razorožile domače rokometašice in si v 38. minuti priigrale pet golov prednosti (26:21).

Po domači minuti odmora so zaigrale bledo, gostiteljice so jim v naslednjih petih minutah - po delnem izidu 5:1 - povsem zadihale za ovratnik (26:27). Po Adžićevi minuti odmora so znova zaigrale bolje v obeh smereh igre in po golu Ane Gros v 49. minuti povedle za tri gole (29:26).

A ljubljansko zadovoljstvo je bilo kratkotrajno, mednarodna pisana romunska zasedba je hitro ujela pravi ritem in se ji minuto zatem približala na gol zaostanka (28:29).

V napeti končnici so krimovke le strle odpor trdovratnih domačih rokometašic. V 55. minuti je španska krilna igralka v vrstah Krima Jennifer Gutierrez Bermejo svoje soigralke znova popeljala do vodstva za tri gole (31:28), lep kapital pa so do zadnjega zvoka sirene še oplemenitile in se veselile zmage na vročem igrišču v Bistriti.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj igriva Ana Gros z devetimi goli, Tamara Horaček je za zmago dosegla sedem zadetkov.

"To je velika zmaga na gostovanju pri zelo zahtevni ekipi. Kaže se, da je to šele začetek našega letošnjega projekta. Z odlično energijo rokometašic nam je tokrat uspelo, velika zahvala pa gre tudi vsem našim privržencem, ki so nas podprli v Romuniji," je po zmagi dejal Adžić.

"Zelo sem vesela današnje zmage. Bile smo pripravljene na zahteven obračun. Atmosfera je poskrbela, da je bilo vse skupaj še bolj napeto. Presrečne smo, da se domov vračamo z dvema točkama," je za klubsko spletno stran Krima dodala brazilska vratarka Barbara Arenhart.

* Teraplast Arena, gledalcev 2753, sodnici: Vujačić in Kazanegra (obe Črna gora).
* Gloria Bistrita: Kapitanović, Arruda, Burlačenko, Tamires 3, Pinto 8, Bazaliu, Kerekes, Fujita 4, Niombla 1, Seraficeanu, Kirdiaševa 9 (6), Nosek 1, Kascor, Nocun 1, Vukčević 1, Mbengue 2.
* Krim Mercator: Arenhart 1, Vojnovič, Pandžić, Radičević 1, Stanko 6, Gros 9 (1), Zaadi 4 (1), A. Abina, N'Diaye 2, Gutirrez Bermejo 4, Varagić, Horaček 7 (1), Ngombele 1, Brnović, E. Abina.
* Sedemmetrovke: Gloria Bistrita 6 (6), Krim Mercator 5 (3).
* Izključitve: Gloria Bistrita 2, Krim Mercator 6 minut.
* Rdeči karton: /.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.