Slovenska veslača ostala brez polfinala

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenska veslača v skifu brez boja za olimpijski finale.
Oglej si celoten članek

Slovenska veslača Nina Kostanjšek in Isak Ivan Žvegelj, ki tekmujeta v skifu, sta po današnjih četrtfinalnih nastopih ostala brez bojev za olimpijska odličja. Slovenska skifista sicer še nista končala nastopov v veslaškem centru na reki Marni. V sredo se bosta merila za razvrstitev od 13. do 24. mesta. V četrtfinalu sta bila oba peta v svojih skupinah.

Najprej se je na vodo v olimpijskem veslaškem tekmovanju v skifu podala Kostanjškova, ki je tekmovala v četrtfinalni skupini 4. Najboljša v skupini, v kateri je na 2000-metrski razdalji tekmovala tudi Slovenka, je bila Viktorija Senkute iz Litve.

Kostanjškova je četrtfinale v svoji skupini končala na petem mestu. Slabša od 31-letne zobozdravnice iz Ljubljane je bila v četrtfinalni skupini 4 le turška tekmovalka Elis Ozbay.

Foto: Epa Nina Kostanjšek

Slovenija pa je imela predstavnika tudi v moški konkurenci, v četrtfinalu je nastopil Žvegelj, ki pa tako kot Kostanjškova pred njim na 2000-metrski razdalji ni prikazal predstave, s katero bi se lahko meril za olimpijski finale.

Žvegelj je bil peti, slabši od Slovenca v četrtfinalu 3 je bil le Kubanec Reidy Cardona Blanco, medtem ko je bil najboljši Nizozemec Simon van Dorp. Slovenski veslač je tako pristal v skupini tekmovalcev, ki se bodo v polfinalu C/D merili za največ 13. mesto.

V polfinale A/B je napredovalo po 12 tekmovalk oziroma tekmovalcev, torej po trije najboljši iz vsake od četrtfinalnih skupin.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.