Slovenija nadigrala Makedonijo

Foto: Žurnal24 Futsal reprezentanca Slovenije je visoko ugnala Makedonce. (Foto: NZS)
Slovenska reprezentanca v futsalu, ki se pripravlja na bližnje EP na Madžarskem, je v prvi od dveh prijateljskih tekem z Makedonijo dosegla visoko zmago. Rezultat 6:1 (1:1)
Oglej si celoten članek

 V Litiji je Slovenija slavila s 6:1 (1:1). Ista tekmeca se bosta pomerila še v ponedeljek v Gorišnici pri Ptuju. Slovenci so na tekmi v Litiji odpor Makedoncev strli šele v drugem delu. Po prvem je bil izid neodločen, gostje so ob pomoči Igorja Osredkarja z avtogolom povedli, nato pa so vse vajeti prevzeli Slovenci. Damir Pertič je izenačil v prvem polčasu in dodal še vodilni gol v drugem delu, v drugem polčasu pa so mrežo tekmecev napolnili še Miha Osojnik z dvema goloma, Gašper Vrhovec in Jaka Sovdat.

To je bila že peta zmaga Slovenije v šestih medsebojnih dvobojih z Makedonci. Slovenija bo med 19. in 30. januarjem 2010 nastopila na EP na Madžarskem, kjer bosta njeni tekmici v predtekmovalni skupini C Rusija in Srbija.
"Mislim, da smo odigrali po pričakovanjih. Pred tekmo smo imeli tri cilje, dva smo povsem, enega pa deloma izpolnili. Uspeli smo držati tempo celo tekmo, poleg tega smo se dobro postavljali ob prekinitvah ali pa celo prišli do zadetkov iz njih. Malce slabši smo bili pri čistih formacijah, ki se občasno še izgubijo. V nedeljo bomo opravili še dva trda treninga, enega še v torek, potem pa ves čas namenili uigravanju," je za Futsal.si povedal selektor Andrej Dobovičnik. 

"Slabo smo začeli, Makedonci so srečno povedli 0:1, težko smo jih lovili, saj so precej kompaktna ekipa, ki premore hitre in nevarne protinapade. A smo jih ujeli, mislim, da smo zasluženo slavili. Razlika bi lahko bila še višja," je dodal Osojnik, ki je v makedonsko mrežo poslal dve žogi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.