Slovenci z eno nogo že na naslednjem velikem tekmovanju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski košarkarji imajo pred prihajajočo reprezentančno akcijo dobro izhodišče za uvrstitev na EuroBasket 2025.
Oglej si celoten članek

Klubska košarkarska sezona je že v polnem zamahu, a že čez mesec dni bo znova nastopil čas za reprezentančno košarko. Slovensko košarkarsko reprezentanco novembra čaka nadaljevanje kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto. Slovenci so z eno nogo že uvrščeni na eurobasket 2025, so sporočili s Košarkarske zveze Slovenije.

Slovenska ekipa, ki nastopa s priponko "#mojtim", si je v februarskem kvalifikacijskem ciklu zagotovila odlično izhodišče. Slovenski košarkarji lahko nastop na prvenstvu Stare celine potrdijo že konec novembra, ko se bodo dvakrat pomerili s Portugalsko, in sicer v gosteh 22. novembra ter v Kopru 25. novembra.

Na evropsko prvenstvo bo napredovalo 24 od 32 sodelujočih reprezentanc oziroma po tri najboljše v posamezni skupini, razen iz skupin, kjer igrajo gostiteljice prvenstva Latvija, Ciper, Finska in Poljska, ki so na prvenstvo neposredno že uvrščene. V teh skupinah (skupine C, E, G in H) si bosta poleg gostiteljic napredovanje zagotovili še dve najvišje uvrščeni reprezentanci.

V čast kapetanu Prekrasna gesta: tako so se pri KZS poklonili Goranu Dragiću

Pestra jesen čaka tudi članice slovenske ženske reprezentance. #rakete bodo z Madžarsko na ljubljanskem Kodeljevem igrale v nedeljo, 10. novembra ob 18. uri.

Slovenke v drugem kvalifikacijskem ciklu čaka zelo pomembna in zahtevna naloga. Tako na gostovanju na Finskem 7. novembra, kot na domači tekmi proti Madžarski 10. novembra bodo lovile zmago. Dva nova para točk jih bosta namreč še naprej ohranjala v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo prihodnje leto.

Na prvenstvo bodo napredovale zmagovalke vse osmih skupin ter le štiri najboljše drugouvrščene reprezentance. Slednje bodo razvrščene na podlagi uradnih Fibinih košarkarskih pravil, upoštevani pa bodo rezultati vseh odigranih tekem.

#rakete so v prvem ciklu lanskega novembra zabeležile zmago in poraz. Na Madžarskem so klonile z 51:70, Bolgarijo pa so na domačem parketu ugnale z 78:63. Na lestvici skupine B z dvema zmagama vodi Madžarka, Finska in Slovenija sta zbrali zmago in poraz, Bolgarija pa je bila dvakrat poražena.

Postaja Slovenec? Je NBA zvezdnik s temi besedami namignil, da bo oblekel slovenski dres?

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.