Slovenci raje v Grčijo

Foto: Žurnal24 Kje se bodo slovenski košarkarji borili za nastop na olimpijskem turnirju, bo zn
Mednarodna košarkarska federacija bo organizatorja dodatnih olimpijskih košarkarskih kvalifikacij izbirala med Grčijo in Portorikom. Slovenska reprezentanca bi raje igrala v Grčiji.
Oglej si celoten članek

Mednarodna košarkarska federacija je sporočila, da bo na centralnem odboru 8. in 9. decembra v Chicagu za organizatorja dodatnih košarkarskih kvalifikacij za preboj na olimpijske igre 2008 izbirala le med dvema kandidatoma. Kandidaturo sta namreč vložila le Grčija (Atene) in Portoriko (San Juan). FIBA je sporočila tudi, da bo žreb skupin (ducat ekip bo razdeljenih v dve skupini) za olimpijski turnir 26. aprila 2008 na Kitajskem, in sicer v pekinški dvorani Wukesong.

Za komentar oddanih kandidatur smo se obrnili na Košarkarsko zvezo Slovenije, kjer so nam povedali, da bi sami raje igrali v Atenah. "Če bodo gostitelji kvalifikacij Grki, bomo ob časovni stiski zavoljo kratkega premora po koncu klubskih prvenstev namreč prihranili precej časa, ker ne bo potrebno prilagajanje na časovno razliko, ki je s Portorikom pet ur, z Atenami pa le uro. Poleg tega nas bo v Grčijo zagotovo prišlo spodbujat veliko košarkarskih navdušencev, katerih večina bi si potovanje v San Juan in s tem na drugo celino zagotovo privoščila precej težje. A četudi se izbor ne bo končal po naših željah, bo naš cilj enak, torej premierni preboj slovenske moške košarkarske reprezentance na olimpijske igre," je za zurnal24.si povedal direktor reprezentanc Tone Krump.

Olimpijski turnir bo v Pekingu na sporedu med 10. in 24. avgustom 2008, kvalifikacijski turnir pa v Grčiji ali Portoriku med 14. in 20. julijem 2008. Na olimpijskem turnirju se bo za odličja pomerilo 12 reprezentanc. Devet mest je že zasednih, za preostala tri mesta pa se bo pomerilo 12 reprezentanc, med njimi tudi Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.