Slovencem na poti do finala evropskega prvenstva stoji ...

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski odbojkarji se bodo v polfinalu evropskega prvenstva pomerili s starimi znanci Poljaki.
Oglej si celoten članek

Slovenija bo v polfinalu evropskega prvenstva v odbojki v Rimu igrala s Poljsko. Poljaki so namreč danes v četrtfinalu v Bariju v štirih nizih s 3:1 (-26, 15, 34, 17) premagali Srbe. Bržkone je zmagovalca odločil tretji niz, v katerem so gledalci videli pravo dramo in zmago Poljske s 36:34. Pred tem so uvodni niz v podaljšku dobili Srbi, nato pa Poljakom dovolili, da so se v drugem razigrali. V četrtem se je zgodba ponovila.

Slovenska reprezentanca se je sicer s čarterskim letom danes dopoldne že podala v Italijo. V hotel na obrobju italijanske prestolnice je prispela v zgodnjem popoldnevu in po krajšem počitku opravila trening v fitnesu. Z dvorano PalaLottomatica, prizoriščem zaključnih bojev, se bo spoznala v sredo. Dan kasneje (ura začetka tekme še ni znana) se bo za finalno vstopnico borila s Poljsko, ki je po hudem boju s 3:1 ugnala Srbijo.

Foto: Profimedia Poljska odbojkarska reprezentanca

Slovenska reprezentanca bo več o dobro poznanih tekmecih, s katerimi se je v letošnjem poletju pomerila že dvakrat, spregovorila v sredo. Tudi pred vrhuncem evropskega prvenstva je v ekipi še naprej moč čutiti izjemno pozitivno energijo, izjemno motiviranost in optimizem. K temu zagotovo pripomore tudi zgodovina. Slovenija je namreč na predhodnih štirih izvedbah evropskega prvenstva kar trikrat nastopila v polfinalu (2015, 2019, 2021) in si vselej zagotovila mesto v finalu.

V dosedanjem delu evropskega prvenstva so izbranci selektorja Gheorgheja Cretuja uvodoma v Varni v izjemnem slogu opravili z nastopi v prvem delu tekmovanja. Po zmagi proti Ukrajini s 3:1 so nanizali uspehe brez izgubljenega niza proti Finski, Španiji, Hrvaški in Bolgariji. V osmini finala so naleteli na izvrstne Turke, ki so vodili z 2:0, a je velika srčnost slovenskih odbojkarjev botrovala izjemnemu zasuku za zmago s 3:2. Vse prej kot lahko delo jih je pričakalo tudi v četrtfinalu, a so v ponedeljek odpor tekmecev – znova so bili to Ukrajinci, po tesni tekmi zlomili s 3:1.

 

Po drami v polfinale EP še Italija

Zadnji polfinalisti letošnjega odbojkarskega evropskega prvenstva pa so Italijani. V napetem četrtfinalu so v Bariju ugnali Nizozemce s 3:2 (-19, 17, 16, -23, 12). V polfinalu bodo igrali s Francozi.

Po dobrem začetku Nizozemske je v nadaljevanju vse kazalo na hitro zmago Italije, ki je naslednja niza dobila na 17 in 16. V četrtem pa so evropski in svetovni prvaki obstali, kar so Nizozemci izkoristili za prednost sedmih točk. Italijani so se še približali na 23:22 in 24:23, niz pa je pripadel gostom iz dežele tulipanov.

Tudi odločilni niz so bolje začeli Nizozemci, a so Italijani hitro izenačili in povedli za tri točke, prednosti pa nato niso več izpustili iz rok.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.