Slovan utopljen v Krki

Foto: Žurnal24 Bojan Krivec in soigralci so slavili v Škofji Loki. (Foto: ABA)
Košarkarji novomeške Krke so se zahvaljujoč zmagi nad Geoplinom Slovanom znova povzpeli na tretje mesto lestvice lige UPC Telemach. Že v torek je Olimpija premagala Luko Koper.
Oglej si celoten članek
 

Gorenjke povedle z 1:0

Na prvi finalni tekmi ženskega košarkarskega prvenstva so košarkarice Hita Kranjske Gore z 79:74 premagale Merkur Celje. Prvakinje so tekmo izgubile predvsem zaradi slabega izvajanja prostih metov. Igrajo na dve zmagi.

Varovanci Mira Aliloviča so v Novem mestu v 13. kolu lige UPC Telemach povedli s 5:0, 11:2, domačim nato sicer dovolili, da so se približali na dve točki zaostanka (18:20), ko pa so v končnici prve četrtine naredili še delni izid 8:0, so imeli pred prvim odmorom kar deset točk naskoka. Odločitev o zmagovalcu je padla v tretji četrtini, ko so gostitelji zaostanek spet izničili, v končnici pa so si z delnim izidom 12:2 priigrali sedem točk naskoka pred zadnjim vnaprej načrtovanim nastopom plesalk. Gostitelji, ki so izstopali predvsem z učinkovitim mestom za tri točke, prednosti v zadnjih desetih minutah niso več izpustili iz rok, čeprav so se gostje nekajkrat nevarno približali in se spet prebili na tretje mesto na prvenstveni razpredelnici.

 
 

V polfinalnih dvobojih se vse začne znova.

Jure Zdovc

 
Že v torek sta se pomerili ekipi Luka Koper in Union Olimpija. Slednji so dvoboj dobili z 99:73. Ljubljančani so prikazali pravo moštveno igro in imeli kar 74-odstotni met iz igre. Kar šesterica je dosegla več kot deset točk, največ (19) pa Vladimir Golubović. S to zmago, 12. v sezoni, so se varovanci Jureta Zdovca utrdili na prvem mestu skupine za prvaka. "Lahko rečem, da smo samo prvo četrtino igrali slabo, saj obramba ni bila na nivoju. V drugem delu smo se zbrali in zasluženo slavili zmago in tako potrdili prvo mesto pred začetkom končnice. V polfinalnih dvobojih se vse začne znova," ostaja previden Zdovc. V torek sta bili odigrani še dve tekmi. Zlatorog je doma premagal Elektro Esotech s 77:64 in se utrdil na mestu, ki vodi v polfinale. Na večerni tekmi so Hopsi Polzela doma klonili proti Heliosu (68:77).

Liga UPC, 13. kolo:

Krka : Geoplin Slovan 88:85
Petrov 18, Krivec in Kovačevič po 14; Delić 21, Čigoja 17

Luka Koper : Union Olimpija 73:99
Čmer 15, Bubnič 13; Golubović 19, Zupan 16

Zlatorog Laško : Elektra Esotech 77:64
Krejić 18, Hunter 13; Ivanović 23, Radunović 17

Hopsi Polzela : Helios Domžale 68:77
Jelesijević 22, Vujasinović 12; Jacobson 17, Laskevič 15
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.