Slab začetek, slab konec

Foto: Žurnal24 Bo ena od najboljših organizatoric igre Andrea Lekić zapustila Galjevico?
Krimovke so pokleknile na gostovanju v romunski Valcei. Po zaostanku za osem golov so prišle na minus dva, nato pa niso zmogle odločilnega koraka za napad na domačinke.
Oglej si celoten članek
 

Liga prvakinj, skupina 2, 2. kolo

O. Valcea : Krim M. 36:30
Györ
: Budućnost 31:27

Strahovi so se uresničili. V prvem delu tekme med Oltachimom in Krimom je Luminita Dinu , ki je nanizala kar deset obramb, strele Ljubljančank brala kot knjigo, med drugim jim je že v prvih sedmih minutah zaustavila dve sedemmetrovki, kasneje pa kar nekaj zrelih priložnosti. V prid gostjam ni šla niti dokaj nezbrana in na trenutke prehitra igra v napadu, pa tudi njihovo obrambo so Romunke izigravale brez posebnih težav. V zadnjih minutah prvega polčasa se je prednost povzpela na kar osem golov. Ena redkih navdahnjenih krimovk je bila Andrea Lekić . V končnici prvega dela so se Ljubljančanke zbrale in v garderobe odšle s petimi zadetki minusa.

Marta Bon je za poraz okrivila slab začetek srečanja.  © Saša Despot

 
V drugem polčasu so krimovke strnile svoje obrambne vrste, začele igrati hitreje, serijo obramb pa je prispevala mlada Amra Pandžič . Razlika se je tako začela topiti gol za golom. Razigrala se je Sanja Damjanović , z njeno pomočjo je Krim prišel le na dva zadetka zaostanka. Še več, gostje so zapravile protinapad za le zadetek minusa, nato pa se je tehtnica znova nagnila na domačo stran. Dinujeva je znova obranila nekaj strelov, porazu pa je botrovalo še nekaj napak v napadu. Krimovke tako niso mogle bližje, zato so Romunke zasluženo zmagale.
Marta Bon , trenerka Krima Mercatorja je po srečanju dejala: "Tekma je bila zelo napeta, vznemirljiva, odločil pa je naš slab začetek tekme. V tistem obdobju nam ni šlo tako, kot smo se dogovorili, na trenutke pa smo pokazali izvrstno igro. To je bila res zanimiva učna ura. Ob tem smo 'razbranili' še Luminito Dinu, ki je s svojim ugledom bržkone nekoliko 'skrajšala' roke našim igralkam. Pozitivno je to, da smo se med tekmo pobrali in pokazali vrhunsko igro. Zdaj nas čaka Budućnost, s katero smo že igrali, smo že izgubili proti njej, smo jo prav tako že premagali in menim, da bo odločila dnevna forma. Seveda verjamem, da lahko tekmo dobimo." Sanja Damjanović je dodala: "Za poraz gre kriviti našo slabo obrambo na začetku, prepozno smo ujele pravi ritem. Dogovorili smo se drugače, morale bi namreč začeti udarno. V drugem polčasu pa smo dokazale, da lahko tudi zmagamo, toda pri minus dva nam ni uspelo najti pravih rešitev v napadu. Kar izgubile smo se in delale napake, glave niso bile prave."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.