Škandal na tekmi prvenstva: "Videli so ga, da se je skrival v gozdu"

Foto: Instagram Večkratni albanski državni prvak Ylber Sefa (na sliki) se bo na razplet dirke pritožil.
Foto: Instagram Večkratni albanski državni prvak Ylber Sefa (na sliki) se bo na razplet dirke pritožil.
Albansko državno prvenstvo v cestnem kolesarstvu se je sprevrglo v kaos.
Oglej si celoten članek

Na dirki albanskega državnega prvenstva v cestnem kolesarstvu naj bi po besedah šestkratnega zmagovalca Ylberja Sefe prišlo do organizirane goljufije in hudih kršitev športnega fair-playa.

"Imel sem dober pregled nad dolgo, ravno in široko cesto," je povedal branilec naslova, ki je drvel sedmi lovoriki naproti, nato pa doživel veliko presenečenje.

Video Ups, kakšen konec dirke, mladi Francoz 'izvedel Rogliča'

"Nikogar ni bilo na spregled. Sproščeno sem dirkal in držal ritem. Nenadoma mi je bilo za petami več kolesarjev. Nisem mogel verjeti svojim očem. To je nemogoče, ker nisem popuščal. Baje so si pomagali z držanjem za avtomobil," je povedal.

Tem domnevam je pritrdila njegova žena Carolien Vandemoortele, ki je sedela v enem od spremljevalnih avtomobilov. "Videla sem, kako je avtomobil za nami vlekel več kolesarjev," je povedala. Toda to še ni bilo vse. "Približno dva kilometra pred koncem dirke je tekmovalna žirija skrajšala predvideno traso," je dodala Vandemoortele.

V luči tragedije V kolesarstvu že pošteno vre: "To ne bi imelo smisla!"

Sefa, ki se je moral na koncu zadovoljiti s tretjim mestom, je po dirki ugibal, da so želeli z mahinacijami zagotoviti zmago kolesarske ekipe iz Tirane.

Zmage se je na koncu veselil Lukas Kloppenborg pred Olsianom Velio, kar je bilo veliko presenečenje, saj naj bi slednji med dirko že omagal.

Nesreča Contadorju zakrpali obraz s šivi

"Na drugem klancu je bil povsem brez moči. Ljudje so ga videli, kako se je skrival v gozdu. V naslednjem krogu se je nenadoma spet pojavil med vodilnimi. Kar je še bolj zanimivo, so vsi njegovi podatki na Stravi izginili. Morda zato, ker bi sicer ugotovili, da je odpeljal le 30 km," je dejala Vandemoortele.

Sefa se bo zdaj pritožil na Mednarodno kolesarsko zvezo (Uci), ki bo zadevo podrobneje preučila.

Vrnitev junaka Roglič: Če ni prave podpore, je treba iskati drugo ekipo Razgrnil karte Roglič razjasnil vse dvome: "Ne grem na Tour, ampak na ..."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 14:30 22. Junij 2023.

    Častni prištinski gorski kolesar je že tvitnil ?!

  • 12:07 22. Junij 2023.

    Čakaj a ni vsako državno prvenstvo pod okriljem UCI ...torej že pol ure po dirkib,bi morala slediti diskvalifikacija ,tako tudi …

  • 11:46 22. Junij 2023.

    Ampak spet bizarne novice iz balkana in to športne 😂🤣😂🤣😂

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.