Silvestrovo z argentinskimi Slovenci

Foto: Žurnal24 Stanovnika čakajo pasti Argentine in Čila. (Foto: AFP)
Miran Stanovnik gotovo ne bo silvestroval bučno, saj ga na prvi dan novega leta čaka start relija Dakar. Tudi v 32. izvedbi bo - tako kot leta 2009 - ta potekal v Argentini in Čilu.
Oglej si celoten članek

Tekmovalci, ki bodo v petek začeli nastope na 32. reliju Dakar bodo tudi tokrat izpustili praznovanje novega leta. Med njimi je tudi Miran Stanovnik. Puščavski lisjak bo tako ponovno novo leto praznoval stran od domačih, a mu bo vsekakor v tolažbo, da bo med Slovenci v Argentini, ki ga bodo na silvestrovo gostili že drugič zapored. ''Situacija je za nas zelo specifična saj vemo, da je naslednji da že štart, a smo vseeno pod vtisom prihajajočega novega leta,'' je dejal Miran.

Situacija je za nas zelo specifična saj vemo, da je naslednji da že štart, a smo vseeno pod vtisom prihajajočega novega leta.
Miran Stanovnik

Tako kot letos bo reli Dakar 2010 dakarski le še po imenu. Namesto puščav in sipin severne Afrike, ki je v zadnjih letih postala prenevarna za udeležence, bodo med 1. in 16. januarjem motoristi, avtomobilisti in tovornjakarji premagovali argentinske in čilske stepe in brezpotja ter se spopadali s kamenjem na visokogorskih prelazih teh dveh držav.

Stanovnik je doslej nastopil na 13 relijih, leta 2009 je končal na skupnem 13. mestu, v letu 2010 pa si želi napredovati med deseterico najboljših. Tako njega kot ostalih 29 najboljših motociklistov je prizadela nova omejitev; vodstvo dirke je, predvsem zaradi premoči tovarniških voznikov KTM v zadnjih letih, sprejelo pravilo, po katerem mora 30 najboljših dirkačev bodisi zamenjati motocikle za takšne s 450-kubičnimi motorji ali pa svoje 600 in več kubične opremiti z omejevalnikom (restriktorjem). Slovenski tekmovalec se je odločil za restriktor, ki omeji dotok zraka v uplinjač. Zaradi prisilne novosti bo dirka verjetno še bolj nepredvidljiva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.