Se obetajo boljši časi?

Foto: Žurnal24 Planici se obetajo boljši časi in posledično tudi spektakel, ki ga uprizorijo ta
Lastniki zemljišč, na katerih naj bi do leta 2010 nastal Nordijski center Planica, so se v četrtek zvečer zbrali na izrednem občnem zboru Agrarne skupnosti Rateče - Planica in prišli do zanimivih odločitev.
Oglej si celoten članek

Lastniki zemljišč, na katerih naj bi do leta 2010 nastal Nordijski center Planica, so se v četrtek zvečer zbrali na izrednem občnem zboru Agrarne skupnosti Rateče - Planica. Večina se je odločila za prodajo, zato bo ministrstvo za šolstvo in šport, kjer so bili odločitve lastnikov veseli, saj projekt zaradi pridobivanja zemljišč že zamuja, v prihodnjih dneh pripravilo pogodbe. Upajo pa, da bodo tudi s tistimi lastniki, ki se bolj nagibajo k oddaji zemlje v najem, našli konsenz.


Adam Malysz in druščina bodo lahko še naprej leteli na naši velikanki. © Action Images

 

Po triurnem zboru, ki je potekal za zaprtimi vrati, je kljub nekaterim drugačnim pričakovanjem projekt nordijskega centra vendarle korak bliže. Večina od 72 lastnikov zemljišč se je namreč opredelila za prodajo zemlje po ponujeni ceni 18 evrov za kvadratni meter. Direktor direktorata za šport Simon Starček je bil po sestanku zadovoljen, saj pogovori dobivajo svoj epilog. V naslednjih dneh bodo na ministrstvu pripravili pogodbe do konca tega leta, v začetku prihodnjega pa bodo nadaljevali sklepanje pogodb in predpogodb z določenimi klavzulami. Predvidoma marca bo država imela vsa potrebna zemljišča in lahko se bo začela gradnja projekta, ki bo stal 94 milijonov evrov in ki naj bi Planici leta 2010 prinesel novo slavo.


Robert Kranjec bo še naprej lahko užival na poletih v Planici. © Action Images

 

Starček je prepričan, da bodo tudi s posamezniki, ki se še vedno bolj nagibajo k možnosti najema, našli konsenz. Pri tem je pomembno tudi dejstvo, da država Planice po Starčkovih trditvah ne namerava prodati. Zaradi strahu, da bi se to vendarle zgodilo, pa so na občnem zboru agrarne skupnosti sprejeli tudi dodaten sklep, da bodo lastniki, ki bodo prodali svoja zemljišča, v primeru, da bi v prihodnosti država vendarle prodala Planico, upravičeni do izplačila razlike v ceni.

Po četrtkovem zboru je znova optimističen tudi kranjskogorski župan Jure Žerjav Prepričan je, da je dogovor o prodaji zemljišč pomemben korak k razvoju Planice. Ta je obnove že nujno potrebna, saj bi se ob sedanji zastareli infrastrukturi utegnilo zgoditi, da bi Planica izgubila tekmo za .svetovni pokal, je opozoril župan.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.