Šampion, ki se je razveselil Prevčeve upokojitve, dobil diagnozo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Poljskemu skakalnemu zvezdniku Kamilu Stochu je tik pred začetkom nove sezone ponagajalo koleno.
Oglej si celoten članek

Poljska smučarska zveza (PZN) je objavila najnovejše informacije o zdravstvenem stanju dvakratnega zmagovalca svetovnega pokala Kamila Stocha

Sedemintridesetletni poljski veteran je med pripravami v Zakopanah začutil neprijetno bolečino v koleno, zaradi česar je v ponedeljek opravil pregled z magnetno resonanco. 

Kot se je izkazalo, poškodba ni hujše narave, bo pa izkušeni poljski skakalec, ki je v svetovnem pokalu debitiral pred dvema desetletjema, moral počivati nekaj tednov.

"Na srečo se je izkazalo, da poškodba Kamila Stocha ni prehuda," je v izjavi za medije sporočil novopečeni športni direktor na poljski zvezi Alexander Stöckl.

"Magnetna resonanca je razkrila manjšo težavo. Na notranji stranski vezi v desnem kolenu se je pojavila majhna raztrganina. Razen tega je koleno povsem v redu. Kamil bo z rehabilitacijo začel takoj, ko bo oteklina popustila, čas okrevanja pa ocenjujemo na štiri tedne. Kamilu želimo vse dobro in upamo, da se bo kmalu vrnil v pravo formo," je dodal Stöckl.

Foto: Profimedia Kamil Stoch

Trikratni olimpijski prvak Stoch je še vedno del poljske A reprezentance, čeprav se na prihajajočo sezono pripravlja po inidividualnem programu pod vodstvom nekdanjega reprezentančnega trenerja Michala Doležala.

Zaradi poškodbe kolena se Poljak ne bo udeležil zadnje tekme poletne velike nagrade, pod vprašajem pa je tudi njegov nastop na poljskem poletnem državnem prvenstvu, ki bo 18. oziroma 19. oktobra v Zakopanah.

Stoch pri 37 letih še ne razmišlja o tekmovalni upokojitvi, kar je potrdil ob slovesu Petra Prevca ob koncu lanske sezone v Planici. V dolini pod Poncami je poljski veteran obujal spomine na dvoboje s slovenskim šampionom in Prevca v pokoj pospremil z šaljivo mislijo. "Še dobro, da je zdaj tega konec. Eden manj, ki ga bo treba premagati," je smehu dejal eden največjih smučarskih skakalcev vseh časov.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.