Šampanjec Greiplu

Foto: Žurnal24 Andre Greipel se je veselil zmage na 16. etapi Vuelte.
Najhitrejši v 16. etapi Dirke po Španiji je bil Nemec Andre Greipel, ki je član Columbie. Drugi je bil Bonnet, tretji pa Bennati. Borut Božič ni bil uvrščen med prvimi desetimi.
Oglej si celoten članek

Nemec Andre Greipel je zmagovalec 16. etape kolesarske dirke po Španiji. Kolesar Columbie je imel po 179 kilometrih proge od Cordobe do Puertollana v ciljnem sprintu več moči od Francoza Williama Bonneta, tretje mesto pa je zasedel Italijan Davide Bennati. Slovenski sprinter Borut Božič je zaradi slabega položaja pred zadnjim obračunom tokrat zasedel 11. mesto. V glavnini je bil tudi Tadej Valjavec. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še naprej je v vodstvu Španec Alejandro Valverede (Caisse d'Erpagne), ki ima 31 sekund prednosti pred NizozemcemRobertom Gesinkom in je na dobri poti, da postane zadnji dobitnik zlate majice. Prireditelji so se odločili, da bo že naslednje leto, ko se bo dirka začela v Sevilli, zlato majico zamenjala rdeča.

"Danes smo bili z mojimi ekipnimi kolegi izjemno motivirani. Želel sem povrniti vodstvo v razvrstitvi po točkah, ki sem ga včeraj neupravičeno izgubil. Zaradi prevelikega zaostanka so mi vzeli točke, kar je navadna kraja. Na Vuelti sprinterji očitno nismo cenjeni. Toda jezo sem sprostil na pravi način. Ekipa je delovala brez napak, tako da niti nisem imel večjih težav, da sem prvi prečkal ciljno črto," je po tretji etapni zmagi na dirki dejal Greipel.

Izidi 16. etape Vuelte:


1. A. Greipel (NEM)
2. W. Bonnet (FRA)
3. D. Bennati (ITA)
4. G. Ciolek (NEM)
5. J. Pacheco (ŠPA)
...
11. B. Božič (SLO)

...
49. T. Valjavec (SLO) isti čas

Skupni vrstni red:

1. A. Valverde (ŠPA) 65:08:50
2. R. Gesink (NIZ) +0:31
3. S. Sanchez (ŠPA) +1:10
4. I. Basso (ITA) +1:28
5. C. Evans (AVS) +1:51
...
40. T. Valjavec (SLO) +57:33
111. B. Božič (SLO) +2:04:19

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.