Rus notri, Srb zunaj

Foto: Žurnal24 Nikolaj Davidenko se je v polfinalne boje uvrstil kot zadnji. (Foto: Reuters)
Nikolaj Davidenko si je na mastersu v Londonu priigral zadnjo polfinalno vstopnico, ko je v petkovem večernem dvoboju skupine B s 7:6 (4) 4:6 in 6:3 premagal Robina Söderlinga.
Oglej si celoten članek

To pomeni, da je iz najboljše četverice izpadel tudi Srb Novak Djoković, ki se je kot osmoljenec pridružil domačinu Andyju Murrayju iz skupine A. Branilec naslova Djoković je sicer v prvem dvoboju dneva po dveh nizih s 7:6 (5) in 6:3 premagal Španca Rafaela Nadala, s čemer je ohranil upanje na uvrstitev v polfinale, a dokončen odgovor je dal šele večerni dvoboj Davidenko : Söderling.

Da bi se najboljši srbski igralec uvrstil v polfinale, bi moral finalist letošnjega odprtega prvenstva Francije Söderling, ki je priložnost za nastop na mastersu dobil šele po odpovedi Američana Andyja Roddicka, premagati Davidenka. A takšnega razpleta ni bilo in v polfinale sta se po zmagi Davidenka tako uvrstila prav Söderling in Davidenko.

V polfinalu se bo najprej prvi igralec sveta Švicar Roger Federer pomeril s šestim nosilcem Davidenkom, drugi polfinalni obračun pa bo med osmim in petim nosilcem, Söderlingom in zmagovalcem OP ZDA Argentincem Juanom Martinom del Potrom.

London, 3. kolo zaključnega turnirja, skupna B:

N. Davidenko (RUS, 6) : R. Söderling (ŠVE, 8) 7:6 (4) 4:6 in 6:3
N. Djoković (SRB, 3) : R. Nadal (ŠPA, 2) 7:6(5), 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.