Rok Klavora do uspeha kariere

Foto: Žurnal24 Rok Klavora je po padcu končal na zadnjem mestu med finalisti. (Foto: EPA)
Slovenski telovadec Rok Klavora je s tretjim mestom na tekmi svetovnega pokala v parterju v kanadskem Montrealu osvojil odlično tretje mesto. Aljaćž Pegan zaradi poškodbe v finalu ni nastopil.
Oglej si celoten članek
 
 

Kar malo me je stiskalo pri srcu, saj dolgo nisem vedel, ali je kolajna tu ali ne.

Rok Klavora

 
Slovenski telovadec Rok Klavora je uspešno nastopil v finalu parterja na uvodni tekmi nove sezone svetovnega pokala v Montrealu . Klavora je prejel 14,525 točke in s tretjim mestom tako prvič v karieri stal na stopničkah. V soboto sta nastopila še dva slovenska finalista; Sašo Bertoncelj je bil na konju z ročaji četrti, Žiga Britovšek pa šesti. V nedeljo je Alen Dimi c v finalu preskoka zasedel šesto mesto, Klavora je bil osmi. Med najboljšo osmerico finalistov na drogu bi moral nastopiti tudi Aljaž Pegan , a je nastop tik pred zdajci odpovedal.

Aljaž Pegan je finalni nastop tik pred zdajci zaradi težav odpovedal, tako da je na drogu nastopila zgolj sedmerica finalistov. © EPA

 
"Super, super je bilo," se je po uspehu kariere smejalo mlademu, 20-letnemu telovadcu ŠD Sokol Bežigrad . "Kar malo me je stiskalo pri srcu, saj dolgo nisem vedel, ali je kolajna tu ali ne. A pristal sem na stopničkah, kar je zame še dodatna motivacija za nadaljnje trdo delo na treningih," je še povedal Klavora in dodal, da za bližnje evropsko prvenstvo v Milanu (od 2. do 5. aprila) že pripravlja še težjo sestavo na parterju . "Tudi zato me prihodnji teden čaka še močna mednarodna tekma na Norveškem, kjer se bom prvič predstavil s težjo vajo. Kondicijsko sem zelo dobro pripravljen, skoke tudi znam, manjka mi le še malo pri izvedbi. Ker je bila to prva tekma sezone, se še malo tresejo noge. Danes me čaka še finalni nastop na preskoku, kjer bom nastopil povsem sproščeno, brez kakšnih posebnih pričakovanj," je sklenil Klavora.

"Rok je šel kot tretji na orodje, naredil zelo korektno vajo, elegantno, kot zna, in si dolgo časa z romunskim telovadcem delil prvo mesto. Nato sta ga prehitela še dva in oba sva trepetala, kaj to pomeni, ali bo zaradi pravil o delitvi mesta morda spet pristal na nehvaležnem četrtem mestu in ostal brez prvega odličja v karieri. A k sreči se to ni zgodilo in lahko sva se veselila njegovega do zdaj največjega uspeha kariere," pa je bil po uspehu svojega varovanca vesel trener Dejan Jovanovič .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.