Roger spet na strehi sveta

Foto: Žurnal24 Roger Federer je petič v karieri postal najboljši teniški igralec leta. (Foto: R
Roger Federer si je v noči na sredo dokončno priigral prvo mesto na jakostni lestvici ATP, potem ko je na zaključnem mastersu v Londonu s 3:6, 6:3 in 6:1 ugnal Andyja Murrayja.
Oglej si celoten članek

Igrati tako dobro v teh pomembnih trenutkih in biti zdrav skozi sezono je bilo izrednega pomena. Mislim, da sem letos znova imel uspešno sezono.
Roger Federer
Roger Federer je v sredo pozno zvečer na zaključnem turnirju sezone z nagradnim skladom 3,35 milijona evrov igral proti Murrayju in se po zaostanku s 3:6 v prvem nizu znova vrnil "med žive". V preostalih dveh nizih Švicar ni poznal milosti, ljubljenca domačega občinstva je premagal predvsem z uspešnim začetnim udarcem in močnimi forehandi, zaradi te zmage pa je že jasno, da bo sezono zaključil na prvem mestu lestvice ATP.

"Očitno je, da je bil to eden glavnih ciljev te sezone. Igrati tako dobro v teh pomembnih trenutkih in biti zdrav skozi sezono je bilo izrednega pomena. Mislim, da sem letos znova imel uspešno sezono," je po tokratni zmagi dejal Federer. Za njim je res dobra sezona, saj se je uvrstil v finale vseh štirih grand slamov, se poročil in postal očka dvojčicama.


Juan Martin del Potro je ugnal Fernanda Verdasca. (Foto: Reuters)

V skupini B bo Srb Novak Djoković igral proti Švedu Robinu Söderlingu, oba pa sta v svojih uvodnih dvobojih zmagala. Španec Rafael Nadal se bo srečal z Rusom Nikolajem Davidenkom.
V prvem torkovem dvoboju je Juan Martin del Potro, ki na zaključnem turnirju sezone nastopa prvič v karieri, po zmagi nad Verdascom prav tako zadržal možnosti za uvrstitev v polfinale. Tako del Potro kot Verdasco, ki v skupini A ne veljata za favorita, sta se ubadala predvsem s tem, kako čim prej streti ritem nasprotnika. Uspešnejši je bil 21-letni del Potro, ki mu je v četrti igri uspelo odvzeti servis za 3:1, vodstva pa ni več izpustil iz rok. V drugem nizu je zmagovalec odprtega prvenstva ZDA, ki prvič igra v konkurenci najboljših osmih igralcev sveta, nekoliko popustil in pet let starejšemu Verdascu dopustil izenačenje v nizih.


Po vodstvu s 5:2 v zadnjem nizu je peti z lestvice ATP del Potro znova odigral bolje, a se Verdasco ni predal. Španec je celo izenačil in zmagovalca je dala šele podaljšana igra. Tam je bil prepričljivejši Argentinec, ki je s prvo zmago v dveh dvobojih še zadržal nekaj upanja na preboj v sobotni polfinale. A za to bo moral v četrtek premagati Federerja, ki bo vsekakor iskal revanšo za poraz v New Yorku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.