Recesija v atletiki

Foto: Žurnal24 Blanka_Vlasic_Reuters_Oslo - main
Organizatorji berlinskega mitinga Zlate lige poskušajo v nemško prestolnico zvabiti čim več znanih atletov za čim manj denarja. Očitno je recesija usekala tudi v atletiko.
Oglej si celoten članek
 
 

Pogovarjali smo se o bojkotu, ker organizatorji atletom nočejo plačati za nastop, kar ni pravično niti do športnikov niti do ostalih mitingov, ki plačujejo.

Harald Edletzberger

 
Recesija je očitno usekala tudi v atletiko. Organizatorji berlinskega mitinga Zlata liga, ki bo 16. junija, poskušajo v nemško prestolnico zvabiti čim več znanih atletov za čim manj denarja. Nemci so začeli kalkulirati in računajo, da bodo atleti, ki so v igri za jack pot, torej za zmage na vseh šestih tekmah Zlate lige, zagotovo prišli na tekmo, saj nočejo iz igre izpasti že na prvem mitingu. Zato sklepajo, da so se pripravljeni odreči startnini. Ta znaša od osem do 16 tisoč dolarjev.

Seveda so predvsem menedžerji omenjenih športnikov skočili v zrak in zagrozili z bojkotom mitinga. Harald Edletzberger, menedžer Branke Vlašić, je dejal: "Pogovarjali smo se o bojkotu, ker organizatorji atletom nočejo plačati za nastop, kar ni pravično niti do športnikov niti do ostalih mitingov, ki plačujejo. Menedžerji smo poslali pismo mednarodni atletski zvezi, od katere pričakujemo odziv."

Predstavnik organizatorjev Gerhard Janetzky pa je predstavil drugo stran: "Pogovori potekajo. Vsi se borimo za čim ugodnejši položaj. Naš proračun je 2,7 milijona evrov, letos sta dve disciplini manj, proračun za atlete pa smo zmanjšali v korist promocije mitinga."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.