Recesija tudi v Milanu

Foto: Žurnal24 berlusconi_milan_derbi_reu
Gospodarski krizi se ne bo izognila niti lombardijska prestolnica. Milanov predsednik Silvio Berlusconi je namreč napovedal, da bo igralcem znižal plače za trideset odstotkov.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Ancelotti: Najmanj tretji, sicer adijo

Italijanski premier Silvio Berlusconi, lastnik nogometnega prvoligaša Milana, je najavil, da bo v prihodnji sezoni vsem v klubu, tudi igralcem, znižal plače za 30 odstotkov. Kot je dejal premier, mu v prihodnji sezoni ne bo uspelo zagotoviti zadostnega proračuna, zaradi česar je pozval podpredsednika kluba Adriana Gallianija k ustreznim popravkom.

V letošnji sezoni imata Milan in Inter največja proračuna v italijanskem prvenstvu, za plače pa kluba namenjata približno 120 milijonov evrov, kar je pet milijonov več kot Juventus. Če bo proračun za plače v sezoni 2009/2010 zmanjšan na 90 milijonov evrov, je vprašanje, kako se bodo nanj odzvali največji nogometni zvezdniki. Za tiste, ki zaslužijo največ, kot na primer Brazilec Kaká, bi to pomenilo skoraj tri milijone manj. Proračun Milana bo v prihodnji sezoni manjši zaradi finančne krize, ki pretresa ves svet, ni pa to edini razlog. Rdeče-črni so namreč letos ostali brez Lige prvakov, izpadli pa so tudi iz pokala UEFA.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.