Real ni izkoristil priložnosti

Foto: Žurnal24 Cristiano Ronaldo (v sredini) skupaj s soigralci ni zmogel najti poti skozi čvrs Foto: Žurnal24 Dobiček Barcelone se je povečal kljub nakupu Ibrahimovića. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Zlatan Ibrahimovic Villarreal Foto: Žurnal24 Thierry Henry se želi vrniti na Otok, zanj se med drugim zanima tudi njegov nekd Foto: Žurnal24 Jonathan Dos Santos Marcos Senna Villarreal Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Pedro Rodriguez Eric Abidal Daniel Alves Gerard Pique Xavi Hernandez Rafael Marq Foto: Žurnal24 Eric Abidal (desno) bo počival dva meseca. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
S prvim domačim remijem v sezoni je Barcelona v soboto pustila odprta vrata Realu Madridu, da bi z morebitno zmago pri Osasuni skočil na vrh lestvice. Baski so jih uspeli zadržati pri 0:0.
Oglej si celoten članek

Stadion Reyno de Navarra v Pamploni je bil že mnogokrat prizorišče obglavljenja katerega izmed španskih favoritov in tudi v nedeljo zvečer se ni izneveril svojemu slovesu. Osasuna je tekmo proti Real Madridu začela identično, kot to stori vedno, ko v Baskijo pride kateri izmed velikih. V prvih 45 minutah so povsem onemogočili napad belega baleta (Kaká je ostal na tribuni, saj še ni povsem pripravljen) na čelu s Cristianom Ronaldom in bi na odmor lahko odšli tudi z vodstvom.

Ker niso izkoristili svojih priložnosti, je Real je počasi, toda zanesljivo začel z obleganjem njihovih vrat, ki pa ni mogel odkleniti. Po izvrstni priložnosti Walterja Pandianija bi v protinapadu kmalu zadel Gonzalo Higuain, saj se je znašel sam pred vratarjem Ricardom, a mu je ta strel s konicami prstov odbil prek vrat. Manuel Pellegrini je reagiral in v igro poslal tako Karima Benzemaja kot tudi Raula Gonzaleza. Oba pa sta bila bolj kot ne brez učinka in trener Jose Antonio Camacho, nekdanji selektor Španije in trener Reala, je po Barceloni doma odščipnil točki še Madridčanom. Slednji so zapravili priložnost, da bi z zmago preskočili večne tekmece na vrhu La Lige.

Foto: Žurnal24

Prvič v letošnji sezoni navijači Barcelone na domačem stadionu niso videli zmagati. Proti evropskim prvakom, pri katerih tekme ni začel Andres Iniesta, manjkal pa je tudi Leo Messi, so do izenačenega rezultata uspeli priti nogometaši Villarreala. Začelo se je sicer dobro za domače, saj je že v sedmi minuti mrežo rumene podmornice načel Pedro. To pa je bila tudi edina žoga, ki jo je iz svoje mreže pobral Diego Lopez.

La liga, lestvica:
1. Barcelona 40 točk

2. Real Madrid 38
3. Valencia 32
4. Mallorca 30
5. Sevilla 30
...
18. Malaga 13
19. Zaragoza 13
20. Xerez 7
Villarreal je izenačil v 50. minuti, ko je po podaji Canija z desne strani zadel David Fuster. Ta je imel izjemno priložnost samo nekaj sekund prej, druge pa ni zapravil. Sledila je ofenziva domačih. Eno najlepših priložnosti je imel Zlatan Ibrahimović, a mu je v najpomembnejšem trenutku spodrsnilo in strel je švignil mimo vrat. Še vedno pa so grozili tudi rumeni. Giuseppe Rossi je tako žogo že spravil mimo Victorja Valdesa, ki mu je hrbet zaščitil Puyol in preprečil najhujše.

Uvodno tekmo kola sta odigrala Valencia in Espanyol. Pri domačih sta manjkala David Silva in Pablo Hernandez. Načrti o zmagi so uspeli Valencii, ki je srečanje dobila z 1:0. Za tri točke je že v sodnikovem podaljšku poskrbel srbski napadalec Nikola Žigić, ki je vstopil s klopi. Pred tem sta imela priložnosti še David Villa in Juan Mata, a je bil kamerunski reprezentant na vratih Espanyola Carlos Kameni vedno na mestu.



Primera division, 16. kolo:

Valencia : Espanyol 1:0 (0:0)
Žigić (90)

Barcelona : Villarreal 1:1 (1:0)
Pedro (7); Fuster (50)

Atletico Madrid : Sevilla 2:1 (0:1)
Dragutinović (48/a.g.), A. Lopez (90); Renato (44)
RK: Aldo Duscher (Sevilla, 72)

Sporting Gijon : Malaga 2:2 (0:1)
Gregory (45), Canella Suarez (69); Duda (9), Welington (60)

Getafe : Valladolid 1:0 (0:0)
Casquero (83)

Racing Santander : Tenerife 2:0 (0:0)
Colsa (72), Xisco (75)

Almeria : Xerez 1:0 (0:0)
Ortiz (89)

Zaragoza : Deportivo 0:0

Mallorca : Athletic Bilbao 2:0 (0:0)
Alvarez (49), Aduriz (66)

Osasuna : Real Madrid 0:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.