Rdeča krila dvignjena nad Chicago

Foto: Žurnal24 Mikael Samuelsson je zabil odločilni gol za Detroit.
Hokejisti Detroita so na pol poti do velikega finala v ligi NHL. Branilci naslova so v drugi tekmi konferenčnega finala na zahodu še drugič premagali Chicago, tokrat po podaljšku s 3:2.
Oglej si celoten članek

Rdeča krila so na drugi domači finalni tekmi dosegla morda ključno zmago, ki jih lahko pripelje do nove uvrstitve v veliki finale. Detroit bi, če bi mu to uspelo, postal prva ekipa po New Jerseyju leta 2001 z dvema zaporednima uvrstitvama v finale, prav Detroit pa je bil tudi zadnji, ki je v NHL dvakrat zapored dobil pokal za zmagovalca (1997 in 1998). Odločitev je padla v šesti minuti podaljška, ko so v protinapad pobegnili trije igralci v rdečih dresih, Valtteri Filppula je natančno podal, Mikael Samuelsson pa je bil neusmiljen strelec in Nikolaj Habibulin je moral na neizmerno veselje polne dvorane Joe Luis Arena še tretjič na dvoboju po plošček v mrežo.

Poraz Chicaga je zasenčil odlično predstavo Jonathana Toewsa, ki je dosegel oba gola za svojo ekipo. Najprej v 13. minuti ob številčni prednosti, kar je pomenilo vodstvo z 1:0, potem pa še 13 minut pred koncem, ko je poskrbel za izenačenje na 2:2 in izsilil podaljške. Za domače sta v rednem delu zadela Brian Rafalski in Dan Cleary. Domači čuvaj mreže Chris Osgood je bil poleg Samuelssona drugi junak, saj je tekmecem ubranil kar 37 strelov. Detroit je v prejšnjem krogu končnice s težavami in s skupnim izidom 4:3 v zmagah odpravil Anaheim, sinočnja tekma s Chicagom pa je bila za ta klub že četrta v tednu dni. "Nobene moči nismo imeli. Voljo in odločenost pač, ampak igralci so komajda še stali na nogah," je bil zaradi utrujenosti uspeha še posebej vesel trener rdečih kril Mike Babcock.

Liga NHL, konferenčni finale:

Zahod:
Detroit Red Wings : Chicago Blackhawks 3:2 (podaljšek) /2:0/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.