Prvi poraz Đokovića

Foto: EPA Andy Murray Foto: EPA Novak Đoković Foto: EPA Andy Murray Foto: EPA Novak Đoković Foto: EPA Andy Murray Foto: EPA Andy Murray Foto: EPA Novak Đoković
Srb Novak Đoković je v polfinalu turnirja v Dubaju klonil prvič v letošnji sezoni. Številko ena je gladko z 2:0 v nizih odpravil Britanec Andy Murray, ki se bo v finalu srečal z Rogerjem Federerjem.
Oglej si celoten članek

Britanski teniški igralec Andy Murray je v polfinalu turnirja ATP v Dubaju z nagradnim skladom 1,7 milijona dolarjev izločil prvega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića. Tretji nosilec je slavil s 6:2 in 7:5. Za Murraya je bila to peta zmaga v 12. medsebojnem obračunu proti Đokoviću, ki je klonil prvič v letošnji sezoni.

Murray je Srbu v prvem nizu "pobegnil" pri izidu 2:2, ko je dobil kar sedem iger zapored in dobil prvi niz ter v drugem povedel s 3:0. Đoković je nato le zaigral nekoliko bolje in uspel izenačiti na 5:5, čeprav je Britanec pri izidu 5:3 že serviral za zmago. Murray je kljub temu ostal zbran in dobil drugi niz s 7:5 ter se po uri in 22 minutah igre veselil uvrstitve v finale.

V finalu se bo Murray pomeril z drugim nosilcem Švicarjem Rogerjem Federerjem, ki je v drugem polfinalu dvakrat s 7:6 ugnal osmopostavljenega Argentinca Juana Martina del Potra.

Dubaj, ATP (1,7 milijona USD), polfinale:

Andy Murray (VBr/3) : Novak Đoković (Srb/1) 6:2, 7:5
Roger Federer (Švi/2) : Juan Martin del Potro (Arg/8) 7:6 (5), 7:6 (6)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.