Prvi dan nesrečen za Slovenca

Foto: Žurnal24 Upamo, da bosta oranžna žogica in torek Slovencem prinesla več sreče.
Na teniških igriščih ob stadionu ŽAK se je z uvodnimi tremi dvoboji začelo odprto prvenstvo Ljubljane, turnir BMW Ljubljana Open z nagradnim skladom 60 tisoč dolarjev.
Oglej si celoten članek

Prvi dan sta nastopila tudi dva od šesterice Slovencev; Rok Bonin in Mark Zakošek sta oba izgubila. V torek bodo dvoboje prvega kola odigrali še preostali štirje Slovenci. Od Slovencev je bil danes najprej na vrsti Rok Bonin, ki si je za nastop na glavnem turnirju priboril posebno povabilo prirediteljev z zmago na pozivnem kvalifikacijskem turnirju. A njegov tekmec Monačan Benjamin Balleret je gladko slavil zmago po dveh nizih s 6:4 in 6:2. Še lažje delo je imel prvi nosilec turnirja Italijan Paolo Lorenzi, ki je zmagal prej kot v uri in Marku Zakovšku zavezal dve kravati (6:0, 6:0).

Igrišča teniškega centra Ljubljana pa bodo zares oživela že v torek, ko je na sporedu kar 13 posamičnih dvobojev prvega kroga ter pet dvobojev dvojic. Turnirski program se bo začel že ob 10. uri, ko bosta na osrednje igrišče stopila branilec naslova in peti nosilec turnirja Srb Ilija Bozoljac ter Hrvat Antonio Veić. Za tem dvobojem nastop na osrednjem igrišču čaka Janeza Semrajca, ki mu je žreb določil šestega nosilca letošnjega OP Ljubljane, 186. igralca na svetovni lestvici Hrvata Ivana Dodiga.

Osrednje igrišče bo povsem slovensko že ob 14. uri, ko si bosta nasproti stala reprezentančna kolega iz reprezentance za Davisov pokal, osmi nosilec Grega Žemlja in Aljaž Bedene, ki je za nastop dobil posebno povabilo organizatorjev. Preostali Slovenec, naš najboljši na lestvici ATP (149. mesto) Blaž Kavčič, ki je letos četrti nosilec, se bo predstavil po slovesnem odprtju ob 18. uri, ko bo lopar prekrižal z Italijanom Enricom Burzijem.

Ljubljana, challenger ATP (60.000 USD):

Prvo kolo:
Benjamin Balleret (MON) : Rok Bonin (SLO) 6:4, 6:2
Paolo Lorenzi (ITA/1) : Mark Zakovšek (SLO) 6:0, 6:0;
Stephane Robert (FRA/3) : Mihail Jelgin (RUS) 6:2, 4:1, predaja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.