Pričakani kot šampioni

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Slovenske košarkarje je že na Brniku pričakala vojska navijačev, izjemen sprejem pa so jim pripravili tudi v središču Ljubljane. Vzdušje z obeh prizorišč si priklikajte v galerijah.
Oglej si celoten članek

Čeprav se slovenski košarkarji s 36. evropskega prvenstva na Poljskem niso vrnili z medaljo, ki so jo napovedovali in obljubljali, temveč zgolj z nehvaležnim četrtim mestom in dvema zapravljenima priložnostima proti Srbiji in Grčiji za osvojitev odličja, so jih navijači v Sloveniji sprejeli z navdušenjem in odobravanjem. Visoki slovenski fantje so namreč štirinajst dni z borbeno igro in pohvalnim pristopom do dresa z državnim grbom navduševali Slovenijo in njena navijače, ki so v velikem številu pripotovali v Varšavo in Katovice.

Igralci in strokovno vodstvo so na novinarski konferenci na Brniku še zadnjič strnili vtise. Tvorec homogene ekipe, ki ji je v odločilnih tekmah zmanjkalo malo sreče, verjetno pa tudi kakšen igralec, selektor Jure Zdovc, je bil med najbolj razočaranimi. "Še enkrat bi se rad zahvalil vsem, ki so bili zraven; igralcem, strokovnemu štabu, zdravniku, fizioterapevtom in seveda navijačem. Vsi so dali od sebe maksimum. Pri meni je na koncu ostal grenak priokus, saj ne bom nikoli pozabil, kako blizu finala smo bili," je dejal Zdovc.

 

Turčija, prihajamo!

Naslednje leto slovensko reprezentanco že čaka nov izziv. Od 28. avgusta do 12. septembra bo v Turčiji svetovno prvenstvo, kamor se je Slovenija zasluženo uvrstila, kakor tudi na naslednje evropsko prvenstvo, ki bo leta 2011 v Litvi.

Boštjan Nachbar, ki je bil ob Jaki Lakoviču in Erazmu Lorbku med najbolj obremenjenimi igralci na parketu, tudi ni skrival razočaranja. "Seveda smo razočarani. Bili smo tako blizu medalje. Vseeno pa je vtis o prvenstvu drugačen kot na preteklih, ko smo si očitali, da nismo dali vsega od sebe. Tokrat ne bi mogli dodati niti atoma moči več." Erazem Lorbek je zasluženo postal član idealne peterke prvenstva: "Če ne bi imeli ekipe, jaz nikoli ne bi bil izbran v naj peterko prvenstva. Pokazali smo, da lahko le z ekipnim duhom naredimo rezultat. Igrali smo kolektivno in dokazali, da spadamo med štiri najboljše ekipe v Evropi. A prepričan sem, da imamo še veliko rezerv, ki jim moramo izkoristiti na naslednjih velikih tekmovanjih."

Za konec je spregovoril še predsednik Košarkarske zveze Slovenije Dušan Šešok. "Projekt Poljska 2009 je zaključen. Po prespani noči lahko ugotovimo, da smo naredili velik posel, saj smo se prebili v polfinale, kar nam doslej še ni uspelo. Dvakrat smo bili v igri za kolajno in prepričan sem, da bi jo ob korektnem sojenju lahko osvojili. Imeli smo težave z zdravjem igralcev, saj se nam je že pred prvenstvom poškodoval Beno Udrih, Matjaža Smodiša nismo mogli vrniti pod obroče, nato pa se je poškodoval še Goran Dragić. Tudi tekmovalni sistem nam ni šel na roke, saj so imeli Srbi 30 ur več časa za pripravo na odločilno polfinalno tekmo. Zahvaljujem se vsem navijačem za enkratno podporo."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.