Pri Red Bullu odpustili enega najbolj priljubljenih dirkačev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dolgoletni član elitnega dirkaškega športa je z izgubo sedeža bržkone dokončno zaprl svoje poglavje v formuli 1.
Oglej si celoten članek

Ekipa formule 1 Racing Bull je odpustila Avstralca Daniela Ricciarda in ga do konca sezone zamenjala z dosedanjim tretjim voznikom, 22-letnim Novozelandcem Liamom Lawsonom, so potrdili pri moštvu.

Petintridesetletni Ricciardo se je v formulo 1 vrnil lani na Madžarskem v dirkalniku Red Bullovega sestrskega moštva Alpha Tauri, ki se je preimenovalo v Racing Bulls v tej sezoni.

Boj za zaostruje Norris spet ugnal Verstappna, obeta se napet finiš sezone

Ricciardo je sicer 14. med vozniki po številu točk v sezoni, 10 več jih ima njegov dosedanji moštveni kolega, Japonec Yuki Tsunoda.

Avstralec je že po zadnji dirki v Singapurju napovedal, da je bila tisto verjetno njegova zadnja dirka in da mu ni uspelo unovčiti zadnjih dveh let za vrnitev v "prvo ekipo" Red Bulla.

Odziv na kazen Verstappen poglobil spor, poglejte, česa se je domislil tokrat

Avstralski dirkač je debitiral v F1 leta 2011 in je zbral tri najhitrejše startne položaje in osem zmag na 258 dirkah. V Red Bullu je bil tretji med vozniki v sezonah 2014 in 2016.

Lawson pa je svoj debi doživel lani na VN Nizozemske, ko je bil Ricciardo odsoten zaradi poškodbe.

Foto: Profimedia Daniel Ricciardo

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.