Polono čaka Kirilenkova

Foto: Žurnal24 V drugem kolu OP Francije se bo Hercogova pomerila z domačinko Aravane Rezai.
Potem ko je slovenska teniška igralka Polona Hercog v posamičnem dvoboju izgubila z Rusinjo Klejbanovo, je imela več sreče pri dvojicah. Z Romunko Olarujevo sta se uvrstili v polfinale.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Hercogova znova presenetila

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je dobro prebolela četrtfinalni poraz v posamični konkurenci z Rusinjo Aliso Klejbanovo, saj se je v maroškem Fezu skupaj z Romunko Ioano Raluco Olaru uvrstila v polfinale dvojic. Slovensko-romunska naveza je ugnala italijansko-estonsko kombinacijo Roberta Vinchi/Maret Ani s 6:2 in 6:2. V polfinalu ju čakata prvi nosilki – Rusinja Marija Kirilenko in Romunka Sorana Cirstea. Hercogova bo zaradi uspeha med dvojicami najverjetneje morala odpovedati turnir ITF v Zagrebu, saj so organizatorji upoštevali staro lestvico WTA. Po njej bi naša igralka morala nastopati v kvalifikacijah, kar pa po uvrstitvi v polfinale dvojic v Maroku ne bo mogoče časovno uskladiti. Hercogova se bo tako iz Afrike verjetno vrnila v domovino, kjer se bo še bolje pripravila na nadaljevanje sezone.

Kot smo omenili, se Polona ni uvrstila v polfinale turnirja WTA med posameznicami v Fezu z nagradnim skladom 220 tisoč dolarjev. Hercogova, ki se je na glavni turnir prebila prek kvalifikacij, ni bila kos drugi nosilki in 22. igralki s svetovne jakostne lestvice Rusinji Alisi Klejbanovi, ki je bila od 18-letne Slovenke boljša s 6:3 in 6:4. Polona je navdušila predvsem z raznovrstno igro, ki je rusko igralko velikokrat pahnila na rob obupa in je le nemočno pogledovala na tribuno proti svojemu trenerju. Rusinja na drugi strani je svoj adut videla predvsem v moči, saj je Polono premagala predvsem po zaslugi fizične premoči, ki je bila odločno na njeni strani.

Fez, WTA (220 tisoč USD), četrtfinale:

Dvojice:
Polona Hercog (SLO)/Ioana Raluco Olaru (ROM)
: Roberta Vinchi (ITA)/Maret Ani (EST) 6:2 in 6:2

Posamezno:
Alisa Klejbanova (RUS)
: Polona Hercog (SLO) 6:3, 6:4
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.