Polona Hercog v polfinalu Charlestona

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Mariborčanka Polona Hercog, štirinajsta nosilka, je v četrtfinalu teniškega turnirja v Charlestonu (740.000 dolarjev nagradnega sklada) gladko premagala Rusinjo Nadjo Petrovo, trinajsto nosilko, s 6:1 in 6:2. Med dvojicami je v drugem kolu izpadla Katarina Srebotnik.
Oglej si celoten članek

Polona Hercog bo v polfinalu igrala s Čehinjo Lucie Šafarovo, deveto nosilko, ki je izločila četrto igralko turnirja Vero Zvonarjovo s 6:3 in 6:3. V preostalih četrtfinalnih dvobojih je Američanka Serena Williams proti Nemki Sabini Lisicki vodila s 5:1, nato pa je morala Nemka dvoboj zaradi poškodbe predati. Avstralka Samantha Stosur, druga nosilka, pa je prvič v karieri premagala Američanko Venus Williams in slavila s 6:3, 4:6 in 6:3.

"Lahko rečem samo to, da sem četrtfinale odigrala taktično zelo zelo dobro, pri čemer so mi seveda pomagali nasveti trenerja, ki je v preteklosti treniral Petrovo. Tekme sem se lotila zelo odločno in napadalno. Uporabljala sem elemente, ki so ji zmešali ritem. Ker so bili pogoji popolnoma drugačni od ostalih dni, zelo se je ohladilo in igrišča so bila mokra od dežja, sem izkoristila priložnost za krajšanje žoge in variacije v celotni igri. Največ sta k zmagi pripomogla dobro delo nog in potrpežljivost, saj sem dobila večino dolgih izmenjav. V naslednjem krogu me čaka Lucie Šafarova, neugodna levičarka, ki bo kot ponavadi poskušala igrati hitro in napadalno. Ker sem jo v preteklosti že premagala, možnosti za zmago vsekakor obstajajo," je pojasnila 21-letna Hercogova. Dosegla je tretjo zaporedno zmago in četrto na zadnjih petih tekmah. Na prejšnjih osmih turnirjih leta pa z izjemo kvalifikacij še ni dobila dveh dvobojev v nizu.

Charleston, WTA, četrtfinale:

Polona Hercog (Slo/14) : Nadja Petrova (Rus/13) 6:1, 6:2

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.