Pogoreli prvi favoriti

Foto: Žurnal24 Peter Kauzer je z odliko opravil delo v Tacnu.
Slovenski kajakaši Peter Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič so na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu ostali brez želene kolajne na ekipni tekmi.
Oglej si celoten članek

Osvojili so šele sedmo mesto. Najboljšo slovensko uvrstitev dneva so tako dosegli kanuisti s četrtim mestom. Naši kajakaši so bili eni glavnih favoritov ne le za kolajno, temveč za zmago. Toda ekipna tekma, ki je vedno nekakšna tombola, se v Španiji ni končala po slovenskem okusu. Dotik pa nasploh tudi prepočasna vožnja sta bila več kot dovolj, da so kajakaši s sončne strani Alp spet ostali brez zmagovalnih stopničk. Tako je še vedno zadnja kolajna s svetovnih prvenstev bronasta ekipna kajakaška iz Penritha 2005. Zmagali so Čehi pred Britanci in Španci.

Kanuisti, med njimi tudi Dejan Stevanovič, so pristali na četrtem mestu. © KZS

 
Dobro so svoj nastop opravili tudi kanuisti. Benjamin Savšek, Dejan Stevanovič (ima bronasto ekipno kolajno že s SP 2002) in Simon Hočevar (bronast z ekipo 1997 in 2002) so bili na reki Segre zelo hitri, toda šest kazenskih sekund jim je odneslo kolajno. To so na četrtem mestu - kar je najboljša uvrstitev po bronu iz leta 2002 - zgrešili za pičle pol sekunde. Zmage so se veselili Slovaki pred zdaj že nekdanjimi prvaki Francozi in Španci .

V finalu so nastopile tudi kajakašice Urša Kragelj, Nina Mozetič in Eva Terčelj . S štirimi kazenskimi sekundami so na koncu pristale na petem mestu. Na progi so imele kar nekaj težav, vmes so tudi zamenjale vrstni red, a na koncu vseeno poskrbele za najboljšo uvrstitev slovenske ženske ekipe na svetovnih prvenstvih. Zmagale so Britanke pred Slovakinjami in branilkami naslova Nemkami .

Dvojcem Luki Božiču in Sašu Taljatu, Blažu Ovnu in Urbanu Jarcu ter Anžetu in Juretu Janežiču pa se je nastop ponesrečil. Do polovice proge so bili slovenski predstavniki na dobri poti, potem pa so se začele pojavljati napake, vključno z izpustom 19. vratc, tako da so upi po finalu hitro izpuhteli. Končna uvrstitev slovenskih dvojcev je 10. mesto med 11 ekipami. Zmagali so Slovaki , bronasti s prejšnjega SP, pred Nemci in Britanci . V nedeljo bodo na sporedu polfinali in finali v posamični konkurenci. Med dvojci bosta slovenske barve zastopala Taljat in Božič, med kajakašicami bo nastopila Urša Kragelj , med kanuisti se bodo merili Savšek, Hočevar in Stevanovič, med kajakaši pa Kauzer in Meglič.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.