Planica je norveška

Foto: Žurnal24 Anders Bardal in ostali Novežani zmage niso pričakovali, a so je bili zato tolik Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Pod planiško velikanko se je najbolj prešerno smejalo Norvežanom, ki so dobili sobotno ekipno tekmo. Eden od štirih vikengov je bil tudi 26-letni študent ekonomije Anders Bardal.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Veter odpihnil upe na medaljo
Intervju: Vasja Bajc
Video: Planiška veselica

Anders Bardal , leta 1982 rojeni smučarski skakalec iz Trondheima , je na tekmah svetovnega pokala debitiral v sezoni 2000/01 v Willingenu. V najboljšo norveško ekipo je bil sicer uvrščen šele leta 2006. Svojo edino zmago je dosegel v lanski sezoni v Zakopanah , z norveško ekipo pa je bil na SP v Sapporu leta 2007 drugi. V Planici pa je bil član zmagovite norveške ekipe, ki je slavila na ekipni tekmi.

Norvežani ste v Planici izjemno uspešni. Tudi na ekipni tekmi ni bilo prav nič drugače.

Očitno je to res 'naša' skakalnica. Vedno nam gre tu dobro od rok, poleg tega pa zelo radi letimo, za kar so tu odlični pogoji.

Norvežani so slavili pred četo navijačev.  © Saša Despot

 
Ste pričakovali zmago?
Ne, gotovo ne, ker med sezono nismo dosegali tako dobrih rezultatov. To je bila naša najboljša predstava. Vedeli smo sicer, da bi se morda lahko ponudila priložnost in izkoristili smo jo. Dobro nam je šlo.

Kaj vas v Planici najbolj navdušuje?
Tu je vsako sezono na sporedu zadnja serija tekem. Gledalci se odlično zabavajo, med njimi je vedno veliko Norvežanov. Ponavadi je v Planici tudi lepo vreme, ki ga spremljajo dobri pogoji za polete. Zaradi vsega tega radi tekmujemo tu.

V pokalu narodov imate le 50 točk zaostanka za Finsko, zato se bo za drugo mesto gotovo vnel še hud boj.
Ja, tega niti nisem vedel. Finci so zelo močni, vendar tudi mi nismo od muh, zato je vse mogoče.

Kakšni so vaši cilji v nadaljevanju kariere?
Naslednjo sezono si želim z Norveško osvojiti zlato olimpijsko medaljo, po kolajni pa si želim poseči tudi na posamični tekmi. Kmalu bo sledilo tudi svetovno prvenstvo pri nas na Norveškem v Vikersundu, ki se ga že zdaj veselim in od njega veliko pričakujem.

Kaj zanimivega počnete v prostem času?

Večino svojega časa za zdaj namenjam študiju ekonomije, ki ga nameravam končati še to pomlad. Ustreza mi, da poleg skokov počnem še kaj drugega. Ne vem pa še, kam me bo pot zanesla po koncu kariere.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.