Planica je kot motor

Foto: Žurnal24 Robert Kranjec je sprva mislil, da bo ostal brez stopničk.
Slovenski rekorder Robert Kranjec je v Planici s tretjim mestom znova potrdil, da je rojen letalec. Zdaj si bo vzel čas za počitek, nato pa se začel pripravljati na naslednjo sezono.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še:

Portret Roberta Kranjca
Kranjec tretji v Planici

Robi, kakšni so bili občutki po prihodu v iztek?
Na koncu sem mislil, da sem četrti, nato pa mi je Pikl dejal, da sem tretji. Nisem mogel verjeti, šele na semaforju sem videl, da imava isto število točk. Super, sem si mislil.

Ali ste čutili pritisk?
Ne, na vrhu poslušam gledalce in ne razmišljam o poletu. Stvari delam avtomatizirano. Mogoče malo popazim na kakšno malenkost, sicer pa poskušam v zraku čim bolj uživati. Tekmovalec upa, da mu bodo gledalci dali krila. Dobro je, če sprejmeš energijo občinstva, ki ga slišiš. Če sem bil kdaj v slabi formi, sem to izkoristil.

Kranjec bo v prihodnjih dneh sedel tudi na motor. © EPA

 
Prekinitve torej ne bi kritizirali?
Ne, mislim, da je bilo na koncu za vse pošteno. Prvi polet smo opravili z visokega zaletišča, ker so bili razmere zelo mirne. Potem se je stvar obrnila. Nekaterim so uspeli daljši skoki, kot bi jim sicer v normalnih razmerah. Žirija je sicer potek tekme nekoliko zapletla, saj je znižala zaletišče. Tisti, ki so še bili na vrhu, so lahko skok opravili normalno, tisti, ki smo že skočili z višjega zaletišča, pa smo se morali vrniti na vrh. Zato smo bili pred skokom nekoliko utrujeni.

Kako to, da v Planici nikoli ne razočarate?
Zaradi občinstva. To je razlog! Spodaj 20 tisoč ljudi navija zate. Če se ne obremenjuješ s tem, je to super. Doma si, če ti 20 tisoč Slovencev želi dobro, potem se mora zgoditi dobro. To je kemija. Na kakšni od tekem, na primer kateri od skandinavskih, je težko, če ne skačeš dobro. Veš, da je s teboj le trener in nekaj ljudi.

 
 

Na koncu sem mislil, da sem četrti, nato pa mi je Pikl dejal, da sem tretji. Nisem mogel verjeti, šele na semaforju sem videl, da imava isto število točk. Super, sem si mislil.

Robert Kranjec

 
Kako boste preživeli naslednje dni?
Malo si bom odpočil, iz garaže bom potegnil motor. Moram videti, ali sploh vžge. Tudi motor je treba spoštovati, podobno kot planiško letalnico, sicer lahko kam odletiš. Lepe dni bi rad izkoristil in jih preživel doma, kakšnih potovanj pa ne načrtujem.

Kakšni so vaši cilji za naslednjo sezono?
Startati tako, kot smo končali to sezono. V drugem delu je celotna ekipa napredovala. Najtežje se je pobrati po slabih rezultatih. Nam je to uspelo, zato optimistično zremo naprej. Na eni olimpijadi smo že bili uspešni in verjamem, da bomo še na eni. Na poletne tekme bom šel po zadnjih uspehih z večjim veseljem. V zadnjih letih sem na njih skakal z nekakšnim odporom, ker so bile sezone slabe.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.