Pittsburgh nadaljuje, kjer je lani končal

Foto: Žurnal24 Izkazal se je tudi vratar Pingvinov Marc-Andre Fleury, ki je zbral 25 obramb.
Pingvini iz Pittsburgha, lanski prvaki lige NHL, so novo sezono začeli z zmago nad newyorškimi Rangers. To pa ni uspelo Detroitu, ki ga je ugnal St. Louis. Kopitar začenja v soboto.
Oglej si celoten članek

Prvaki iz Pittsburgha so novo sezono začeli z zmago s 3:2 nad New York Rangers. Rdeča nit večera so bili spomini na osvojen Stanleyjev pokal v lanski sezoni, ki so jih začinili z 20-minutono slovestnostjo na začetku. Ker pa od spominov ni mogoče živeti, so se Pingvini takoj lotili dela. Sidney Crosby in Tyler Kennedy sta v drugi tretjini zadela v razmiku 68 sekund. "Dobro smo drsali, kar nam je prineslo učinkovit začetek tekme,“ je dejal Crosby. Za omenjeni dober začetek je z zadetkom poskrbel Jevgenij Malkin, golov v drugi tretjini, ki sta se izkazala za odločilna, pa smo se že dotaknili. Še pred koncem prve tretjine so Newyorčani prek Chrisa Druryja izenačili, v šesti minuti zadnje tretjine pa je Marian Gaborik le znižal izid.

Liga NHL, tekme 2. 10:

Florida : Chicago 4:3*
St. Louis : Detroit 4:3
Philadelphia : Carolina 2:0
New York Rangers : Pittsburgh 2:3

* po kazenskih strelih

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.