Peta tekma, peta zmaga Slovenk, tokrat s 5:0

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenske nogometašice zanesljivo zmagale v Moldaviji.
Oglej si celoten članek

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v peti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 v gosteh premagala Moldavijo s 5:0 (4:0). Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala s Severno Makedonijo v Kidričevem 16. julija.

Slovenija je imela v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na prvih štirih tekmah skupine C2 maksimalen izkupiček 12 točk, pa tudi odlično razliko v zadetkih, saj pri razmerju 17:0 sploh ni prejela zadetka. V tej smeri so Slovenke nadaljevale tudi na peti tekmi, saj so dosegle zanesljivo zmago, še vedno pa niso dobile niti enega gola.

Današnje tekmice Moldavke so na zadnjem mestu v skupini z le eno točko, na prvi medsebojni tekmi aprila v Ljubljani je Slovenija zmagala z 2:0.

Kvalifikacije so sestavljene iz ligaškega in finalnega dela, play-offa. Ligaška faza je v enaki obliki kot liga narodov: z ekipami, razdeljenimi v tri lige. Liga A in liga B imata po 16, liga C pa 19 ekip. Začetni položaj vsake ekipe v ligi je določen na podlagi rezultatov prejšnje lige narodov za ženske.

Moldavija je igrala izrazito obrambno, Slovenija pa je imela veliko terensko premoč, a je dolgo ni znala unovčiti. V prvem polčasu so izbranke Saše Kolmana, ta tokrat ni mogel računati na poškodovano kapetanko Matejo Zver, začele z dvema nepriznanima zadetkoma zaradi prepovedanih položajev. Prvič je takšno akcijo končala Kaja Korošec v deseti, drugič pa Zara Kramžar v 23. minuti.

A nato je igra Slovenkam stekla in tudi zadetki so začeli padati brez prepovedanih položajev. Prvega, ki je obveljal, je v 28. minuti dosegla Špela Kolbl z natančnim strelom z 12 metrov.

Foto: Profimedia Špela Kolbl

V 37. minuti je sledila nova akcija Slovenk, v vlogi podajalke je bila tokrat Kolbl, zadela pa je Sara Makovec.

Premoč Slovenije je s tretjim zadetkom kronala Lara Prašnikar, potem ko je po podaji Kaje Eržen z volejem z osmih metrov ugnala nemočno Natalio Munteanu. Že v sodniškem dodatku prvega dela pa je po predložku Sare Agrež Kramžar samo spremenila smer žogi pred vrati in jo poslala v mrežo.

V nadaljevanju je ritem igre padel, Slovenija je imela še vedno premoč, a dolgo ni več zadela. Najbolj nevarna je bila Dominika Čonč po močnem strelu z 18 metrov, domača vratarka je ubranila tudi poskus Naje Mihelič deset minut pred koncem.

Nato je žogo sicer še enkrat spravila v mrežo Mirjam Kastelec, a tudi ta zadetek zaradi prepovedanega položaja ni obveljal.

Je pa bil veljaven gol Korošec po strelu z roba kazenskega prostora v 87. minuti, ko je postavila končnih 5:0.

Lestvica:
1. Slovenija              5  5  0  0  22:0  15
2. Severna Makedonija     5  2  1  2  10:12  7
3. Latvija                5  2  0  3   6:15  6
4. Moldavija              5  0  1  4   3:13  1
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.