Pepov debi proti ekipi policistov in študentov

Foto: EPA
Foto: EPA
Josep Guardiola bo manj kot teden dni po uradni predstavitvi vodil prvo tekmo kot trener Bayerna. Bavarci se bodo v soboto pomerili z amatersko ekipo navijačev.
Oglej si celoten članek

"Bomo danes prvič izkusili tiki-taka trojnih bavarskih prvakov?" se evforično sprašujejo na spletni strani tabloida Bild (www.bild.de). Bayern se bo pod taktirko Josepa Guardiole na prvi tekmi katalonskega stratega po prihodu v München pomeril z navijaškim klubom Wildenau.

Na tekmi, ki se bo na stadionu SV Weidna 200 kilometrov severno od Münchna začela ob 18. uri, naj bi se zbralo kar 11.000 gledalcev. Že okrog enajstih je Guardiola vodil še enega v seriji treningov v klubski bazi na Säbener Strasse, z varovanci pa se bo proti Weidnu podal z avtobusom.

Bayern se bo proti ekipi svojega nekdanjega nogometaša Günterja Güttlerja, za katerega igrajo študenti, gradbinci in policisti, predstavil brez nekaterih ključnih nogometašev, ki imajo po naporni sezoni še težave s poškodbami, vezista Javi Martínez, Luiz Gustavo in branilec Dante pa so še na pokalu konfederacij.

Najprej bo le zbiral vtise

"Upam, da bom dobil kakšen dres," si je pred tekmo zaželel 52-letni Güttler, nekdanji vezist "FC Hollywooda", ki pa se je po bolj ali manj neuspešnih treh letih na Bavarskem (1980-1983) bolje odrezal pri Nürnbergu, Mannheimu in Schalkeju 04.

Nemce pred Guardiolinim debijem predvsem zanima, če bo nekdanji trener Barcelone težil k igri kratkih podaj, tako imenovani "tiki-taka", s katero je zaslovel in žel nepredstavljive uspehe v štirih sezonah na Camp Nouu.

"Novi Bayernov trener je miren in premišljen. Ampak ob robu igrišča je zelo predan, daje navodila. Vprašanje je, če bo nocojšnji preizkus dovolj resen. Verjetno bo pozorno spremljal tekmo in zbiral vtise," dodajajo pri Bildu.

Ribéryju desetica ob poškodbi Götzeja

Kapetan Philipp Lahm, Franck Ribéry, Martínez in zaenkrat še poškodovani Bastian Schweinsteiger naj bi vsi predstavljali pomemben košček novega bavarskega projekta pod katalonskim vodstvom. 

Ribéryja, ki je nekaj ur pred sobotno tekmo podaljšal pogodbo z Bayernom do leta 2017, je Guardiola po navedbah francoskega L'Equipa že vprašal, če mu ugaja vloga "desetice", ki jo je pod njegovim vodstvom pri Barceloni famozno opravljal Lionel Messi. Za to vlogo je Bayern na Katalončevo željo sicer že pripeljal Maria Götzeja, a je nekdanji član Dortmunda še poškodovan.

Guardiola naj bi si v soboto zgodaj zjutraj že ogledal tekmo mlade ekipe Bayerna, njegove člane pa pred začetkom nove sezone čaka še deset tekem, med njimi tudi srečanje z nekdanjimi delodajalci Barcelono, Hanso Rostock in Hamburgom. Med 4. in 12. julijem se bodo Bavarci odpravili na priprave v Trentino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.