Padec usoden za Sarah Burke

Foto: EPA
Foto: EPA
Kanadska smučarka prostega sloga Sarah Burke je v četrtek umrla za posledicami hudega padca na treningu v Park Cityju. Usodne so bile možganske poškodbe.
Oglej si celoten članek

Kanadska smučarka prostega sloga Sarah Burke je podlegla poškodbam, ki jih je dobila pred devetimi dnevi na treningu v super snežnem kanalu v Salt Lake Cityju. Kanadčanka iz olimpijskega Whistlerja je padla na glavo pri izvajanju akrobacij, po devetih dneh kome pa so bile za komaj 29-letno smučarko usodne možganske poškodbe.

Burkova, ki se je ukvarjala tudi z manekenstvom, je bila najboljša tekmovalka v supersnežnem žlebu, saj je kar štirikrat zmagala X igrah, leta 2005 pa je v finski Ruki postala tudi svetovna prvakinja v snežnem žlebu. V Sočiju je nameravala osvojiti zlato kolajno, a na žalost za to ne bo imela možnosti.

Zanimivo je, da se je leta 2009 v istem žlebu hudo ponesrečil deskar Kevin Pearce iz ZDA.

Sarah Burke, počivaj v miru!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.